Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnica Ivana Marković u otvorenom pismu poduzetnicima i obrtnicima otoka Brača: “Izrazito sam ponosna na vas. Nadoknadit ćemo sve što smo propustili”

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković obratila se otvorenim pismom poduzetnicima i obrtnicima otoka Brača. Ohrabrila ih je i potaknula da ustraju u pridržavanju svih mjera kako bi se svi što prije vratili u normalan život.

Ivana Marković: Moje misli su s vama
— Moje misli su s vama koji, radi provođenja mjera Nacionalnoga stožera civilne zaštite, niste u mogućnosti biti na svojim radnim mjestima i zaraditi plaću. Jako mi je žao radi toga, ali ovim putem vam zahvaljujem što se pridržavate svih mjera te se iskreno nadam da ćemo se svi što prije vratiti u normalan život, poručila je supetarska gradonačelnica.

Prihodi Grada na 20 posto
Upoznala je poduzetnike da je grad Supetar u skladu sa svojim mogućnostima poduzeo mjere kako bi se suzbile štete koju će imati poduzetnici u svojem poslovanju, ali i građani grada Supetra. — Prihodi grada Supetra, odnosno priliv sredstava sveden je na 20 posto od onoga uobičajenoga te se trudimo namaknuti sredstva za financiranje hladnoga pogona našega Grada, napomenula je gradonačelnica Marković.

Predstavila mjere pomoći
U nastavku otvorenoga pisma predstavila je poduzetnicima i obrtnica paket pomoći u tijeku trajanja mjera uzrokovanih epidemijom koronavirusa. Naglasila je tako oslobađanje od plaćanja javnih površina, smanjenje uplate akontacija na l0 posto kod otvaranja novoga natječaja za javne površine, otpis komunalne naknade i spomeničke rente, prema Odluci nadležnoga ministarstva, zatim oslobađanje od plaćanja zakupa za prostore koji se nalaze u vlasništvu grada Supetra, kao i raspisivanje javnog poziva za pomoći i potpore kod poslodavca kojima je poslovanje ugroženo. Dodala je i kako će se u suradnji s LAG/LAGUR izraditi web stranice koja će okupiti proizvođače otoka Brača kao i susjednih otoka za kontakt o proizvođačima i obrtnicima.

Nema isplata uskrsnica, jubilarnih nagrada, regresa i darova, a smanjene su plaće svima u gradskoj upravi
Gradonačelnica Marković iznijela je u otvorenom pismu i mjere štednje koje će grad Supetar provoditi do završetka mjera štednje, a prema potrebi i duže. Navela je tako obustavu isplata uskrsnice, jubilarnih nagrada, regresa i darova djeci osobama koje su zaposlene u gradu Supetru, a ista je preporuka upućena ustanovama i tvrtkama u vlasništvu Grada. Osim toga, gradonačelnica je istaknula i ukidanje vijećničkih naknada, zatim smanjenje plaće svima zaposlenima u gradskoj upravi, uključujući i plaće gradonačelnice i njezina zamjenika.

Nema novih preuzimanja obveza na teret Proračuna
— Do daljnjega se obustavljaju sva nova preuzimanje obveza na teret Proračuna, izuzev poslova koji su u tijeku i za koje je preuzeta ugovorna obveza. Obustavljaju se nova zapošljavanja, osim za natječajne postupke koji su u tijeku. Obustavljena je i dodjela sredstava udrugama, istaknula je gradonačelnica Marković, napomenuvši kako će sredstva dobiti “Brački pupoljci” i Crveni križ. Dodala je i kako će se program Supetarskoga lita prilagoditi novonastaloj situaciji. Marković je naglasila da će se roditeljima djece koja pohađaju gradski vrtić “Mrvica” umanjiti iznos prilikom obračuna za razdoblje koje djeca nisu pohađala vrtić ili ta ustanova nije radila.

Strpimo se svi još malo
— Na kraju vam samo mogu kazati da sam izrazito ponosna na sve vas i disciplinu koju ste pokazali u borbi protiv ove grozote što nas je zadesila! Molim Vas da se strpimo svi još malo jer ćemo se prije vratiti u normalu i umanjiti još gore posljedice epidemije. Pridržavajte se propisanih mjera, ostanite doma, izađite samo u slučaju nužde i nabavke osnovnih potrepština, a tada se držite socijalne distance. Nadoknaditi ćemo sve što smo propustili, poručila je gradonačelnica Marković bračkim poduzetnicima i obrtnicima.

— Moje misli su s vama koji, radi provođenja mjera Nacionalnoga stožera civilne zaštite, niste u mogućnosti biti na svojim radnim mjestima i zaraditi plaću. Jako mi je žao radi toga, ali ovim putem vam zahvaljujem što se pridržavate svih mjera te se iskreno nadam da ćemo se svi što prije vratiti u normalan život, poručila je supetarska gradonačelnica Ivana Marković u otvorenom pismu poduzetnicima i obrtnicima otoka Brača (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...