Gradonačelnica Marković poručuje: Uklonite nepropisno postavljene reklame i objekte; inače slijede kazne i uklanjanje

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković, poznata po svojoj hitrosti i brzim porukama, ponovno je najavila borbu, ovaj put protiv nepropisno postavljenih reklama i objekta izvan plana javnih površina.

Ovim putem još jednom molimo sve pravne i fizičke osobe da uklone nepropisno postavljene reklame i ostale objekte van plana javnih površina jer će po rješenjima nakon kazna biti i uklonjene, najavila je Marković danas, 18. srpnja, u svojoj objavi preko Facebooka, davši tako do znanja da se nezakonitost i nered neće tolerirati.

Komunalni redari su obilazili javne površine, zelene otoke radi nedopuštenoga odlaganja otpada pa i plaže na kojima nije dozvoljeno kupanje pasa. Danas smo napisali i otpremili prekršajne naloge, upozorava gradonačelnica Marković i ističe kako je izdana 1 kazna i 3 upozorenja zbog nepropisnoga odlaganja otpada. Naglašava da je napisano i 7 kazni zbog protupravnoga postavljanja reklama, i to 2 kazne pravnim osobama, 2 kazne odgovornim osobama u pravnoj osobi i 3 kazne fizičkim osobama, odnosno obrtnicima.

supetarska gradonačelnica Ivana Marković najavila je kazne i uklanjanje nepropisno postavljenih reklama i objekata izvan plana javnih površina (foto: iz arhive)

supetarska gradonačelnica Ivana Marković najavila je kazne i uklanjanje nepropisno postavljenih reklama i objekata izvan plana javnih površina (foto: iz arhive)

Prva žena grada Supetra napomenula je kako služba komunalnoga redarstva od 1. srpnja radi u dvije smjene te time jasno dala do znanja da će komunalci Grada pratiti sve na terenu i poduzimati mjere na koje su ovlašteni. Na kraju obavijesti ističe da su komunalni redari ujedno i prometni redari s položenim ispitima te će, kako dodaje, nakon dobivanja suglasnosti policije pisati kazne za nepropisno parkirana vozila.

Treba podsjetiti da je u travnju ove godine uklonjen tako i nelegalno postavljeni objekt, točnije mjenjačnica tvrtke Auro Domus, koja je još u srpnju prošle godine postavljena u središtu grada. Uslužni obrt Rok“, nakon intervencije supetarske gradske službe i građevinske inspekcije, otklonio je taj objek usred bijeloga dana. Još 10. travnja toj smo tvrtki poslali upit i zatražili njihovo očitovanje uz postupanje Grada. Nažalost, nismo primili nikakav odgovor. (JADRAN BAŠIĆ)

Uslužni obrt "Rok" otklonio je nelegalno postavljeni objekt usred bijeloga dana nakon što je intervenirala supetarska gradska služba i građevinska inspekcija (foto: iz arhive)

Uslužni obrt “Rok” otklonio je nelegalno postavljeni objekt usred bijeloga dana nakon što je intervenirala supetarska gradska služba i građevinska inspekcija (foto: iz arhive)

You may also like...