PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnica Marković poručuje: Uklonite nepropisno postavljene reklame i objekte; inače slijede kazne i uklanjanje

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković, poznata po svojoj hitrosti i brzim porukama, ponovno je najavila borbu, ovaj put protiv nepropisno postavljenih reklama i objekta izvan plana javnih površina.

— Ovim putem još jednom molimo sve pravne i fizičke osobe da uklone nepropisno postavljene reklame i ostale objekte van plana javnih površina jer će po rješenjima nakon kazna biti i uklonjene, najavila je Marković danas, 18. srpnja, u svojoj objavi preko Facebooka, davši tako do znanja da se nezakonitost i nered neće tolerirati.

— Komunalni redari su obilazili javne površine, zelene otoke radi nedopuštenoga odlaganja otpada pa i plaže na kojima nije dozvoljeno kupanje pasa. Danas smo napisali i otpremili prekršajne naloge, upozorava gradonačelnica Marković i ističe kako je izdana 1 kazna i 3 upozorenja zbog nepropisnoga odlaganja otpada. Naglašava da je napisano i 7 kazni zbog protupravnoga postavljanja reklama, i to 2 kazne pravnim osobama, 2 kazne odgovornim osobama u pravnoj osobi i 3 kazne fizičkim osobama, odnosno obrtnicima.

supetarska gradonačelnica Ivana Marković najavila je kazne i uklanjanje nepropisno postavljenih reklama i objekata izvan plana javnih površina (foto: iz arhive)

supetarska gradonačelnica Ivana Marković najavila je kazne i uklanjanje nepropisno postavljenih reklama i objekata izvan plana javnih površina (foto: iz arhive)

Prva žena grada Supetra napomenula je kako služba komunalnoga redarstva od 1. srpnja radi u dvije smjene te time jasno dala do znanja da će komunalci Grada pratiti sve na terenu i poduzimati mjere na koje su ovlašteni. Na kraju obavijesti ističe da su komunalni redari ujedno i prometni redari s položenim ispitima te će, kako dodaje, nakon dobivanja suglasnosti policije pisati kazne za nepropisno parkirana vozila.

Treba podsjetiti da je u travnju ove godine uklonjen tako i nelegalno postavljeni objekt, točnije mjenjačnica tvrtke “Auro Domus”, koja je još u srpnju prošle godine postavljena u središtu grada. Uslužni obrt “Rok”, nakon intervencije supetarske gradske službe i građevinske inspekcije, otklonio je taj objek usred bijeloga dana. Još 10. travnja toj smo tvrtki poslali upit i zatražili njihovo očitovanje uz postupanje Grada. Nažalost, nismo primili nikakav odgovor.

Uslužni obrt "Rok" otklonio je nelegalno postavljeni objekt usred bijeloga dana nakon što je intervenirala supetarska gradska služba i građevinska inspekcija (foto: iz arhive)

Uslužni obrt “Rok” otklonio je nelegalno postavljeni objekt usred bijeloga dana nakon što je intervenirala supetarska gradska služba i građevinska inspekcija (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...