Grad Supetar

Gradonačelnica primila predstavnike vatrogasnih postrojbi u uredu gradske uprave. S ponosom istaknula: “Vatrogastvo na Braču primjer je kako treba međusobno surađivati”

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković primila je proteklih dana u uredu gradske uprave predstavnike bračkih dobrovoljnih vatrogasnih društava čiji su vatrogasci u tijeku turističke sezone pomagali u regulaciji prometa na prilazima trajektnoj luci Supetar.

Gradonačelnica Marković odlučila je zahvaliti vatrogascima na svemu što čine u olakšavanju prometa, ali i gužvi na udarnim gradskim punktovima, a osobito u trajektnoj luci gdje su ove sezone gužve bile svakodnevne.

Ivana Marković: Bitno je da zajednički surađujemo na razini cijeloga otoka
Pozivu gradonačelnice odazvali su se predstavnici DVD Supetar, DVD Pučišća, DVD Milna i DVD Bol. — Primila sam ih kako bi im zahvalila na svemu što su učinili u uspješnoj regulaciji prometa u gradu i trajektnoj luci. U susretu s vatrogascima naglasila sam kako je bitno da zajednički surađujemo na razini cijeloga otoka, rekla je za BRAČ danas gradonačelnica Marković.

I druge vatrogasne postrojbe zainteresirane za vatrogasni dom
U razgovoru s predstavnicima postrojbi primijetila je da su i druge vatrogasne zajednice na otoku zainteresirane za izgradnju vatrogasnoga doma po uzoru na Grad Supetar. Vatrogasni dom koji se podiže u Supetru u poslovnoj zoni Žedno-Drage, vrijedan 20,4 milijuna kuna, a koji će vatrogascima osigurati izvrsne uvjete za rad, ali biti otvoren i za druge namjene, zajednički je projekt Grada Supetra i triju bračkih općina, Sutivana, Postira i Nerežišća, a financiran je u značajnoj mjeri sredstvima iz Europskih fondova.

Zajedništvo među postrojbama ne dolazi do izražaja samo ljeti
Marković je osobito istaknula doprinos vatrogasnoga zapovjednika u Supetru Nikole Martinić Dragana koji je ujedno zapovjednik za cijelo operativno područje, pa je, ističe gradonačelnica, suradnja među vatrogasnim postrojbama na otoku na zavidnoj razini. — Vatrogastvo na Braču primjer je kako treba međusobno surađivati, naglasila je. Pojasnila je da suradnja među postrojbama na Braču ne dolazi do izražaja samo ljeti kada je u pitanju regulacija prometa, već i kod svake vatrogasne intervencije. — Kod požara na području bilo koje Općine ili grada Supetra u njegovo gašenje uključuju se i ostale vatrogasne zajednice na otoku te se na terenu požari tako brzo stavljaju pod kontrolu, istaknula je.

Marković je izrazila divljenje prema vatrogascima, naglasivši kako su mnogi od njih dolazili i izvan svoga radnoga vremena pomoći kako bi se promet u Supetru i trajektnoj luci mogao odvijati bez većih poteškoća. — To me posebno fascinira i na tome sam im posebno zahvalna, poručila je supetarska gradonačelnica.

izvor: Grad Supetar

Podjelite:

You may also like...