PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

GRADONAČELNICA SUPETRA: I predsjednica i premijer snose veliki dio krivice za brojne napade na pripadnike drugih nacionalnosti

Supetarska gradonačelnica Ivana Marković (SDP) danas se, 24. kolovoza, u svojoj poruci odaslanoj putem facebooka obrušila na hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar–Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, a u kontekstu nedavnoga napada na pripadnike drugih nacionanosti te upravo njih optužila da snose veliki dio krivice za brojne napade na pripadnike drugih nacionalnosti.

Njoj je bitno da ostane predsjednica u svom dvorcu
Ustvrdila je da hrvatska predsjednica nije reagirala na napade zbog kampanje i iz straha da ne izgubi glasove na izborima. — Žena je to, koju prije svega doživljavam da glumi svoju ulogu predsjednice i njoj je jedino i samo bitno da ostane predsjednica u svom ružičastom dvorcu. Sve je to samo gluma, to bacanje na nogometaše, te lažne suze, ta ljubav, veliko hrvatstvo, oštro je putem facebooka poručila gradonačelnica Marković, dodavši kako je svaki predsjedničin potez unaprijed isplaniran “samo s ciljem da se svidi svojim biračima i ostane na toj poziciji”.

Mjesecima je tolerirao ploču s ustaškim pozdravom
U svojoj poruci odaslanoj putem društvene mreže, prva žena grada Supetra, poznata po svojim čestim istupima i otvorenim porukama, osvrnula se i na politiku premijera Andreja Plenkovića, ustvrdivši da je “zadnjih godina u RH ustaštvo normalizirano uz blagoslov politike koju provodi”. Premijer Plenković je, prema riječima supetarske gradonačelnice, “radi svoje anemične odlučnosti mjesecima tolerirao ploču s ustaškim pozdravom u Jasenovcu i svojim nečinjenjem legitimirao taj pozdrav u javnost”.

Oboje snose veliki dio krivice za brojne napade
— Oboje svojim mlakim reakcijama snose veliki dio krivice za brojne napade na pripadnike dugih nacionalnosti samo radi toga što pripadaju drugoj vjeri ili drugačije pričaju. Svojim su činjenjem ili nečinjenjem izravno utjecali na širenje nevjerojatne količine mržnje u društvu, izravno je prva žena grada Supetra optužila hrvatsku predsjednicu i premijera.

Gradonačelnica Marković nedavno je osudila i ponašanje državnog brodara “Jadrolinije”, a povodom učestalih gužva u posljednje vrijeme u Supetru i brojnih turista koji su na visokim temperaturama bili osuđeni čekati za ukrcaj na trajekt u povratku s otoka. Tada je državnom brodaru poručila kako je ne zanima činjenica što nema slobodnih brodova za dodatne trajektne linije. Osim toga, pozvala je “Jadroliniju” da se makne s linije te se osigura koncesionar koji će pružiti putnicima kvalitetne usluge. Iz “Jadrolinije” nisu komentirali istup supetarske gradonačelnica. Prva žena grada Supetra na toj je funkciji već drugi mandat, poslije prvoga koji je osvojila 2013. godine. Od tada do danas otvoreno i oštro svojim porukama komentira društvenu stvarnost, a nisu joj nepoznate ni one kojima komentira političku scenu. Potvrđuje to najbolje upravo današnja poruka iz pera gradonačelnice jedinoga bračkoga grada.

gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković odaslala je putem facebooka oštru poruku o hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i premijeru Andreju Plenkoviću (foto: J. Bašić)

gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković (SDP) odaslala je putem facebooka oštru poruku o hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...