Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković otvoreno o politici, vlasti i političkoj odgovornosti poručila: “Vlast ne smije biti korumpirana; to je osnovna odrednica i vertikala moga razmišljanja s kojom sam se uputila u politiku”

Gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković (SDP) ovih je dana komentirala što to za nju znači obnašanje političke dužnosti u gradu Supetru, kako gleda na politiku uopće i odgovornost koja proizlazi iz političke funkcije te koje značenje ima vlast u odnosu na vođenje grada Supetra.

Vlast je sredstvo da u svome gradu omogućim dostojanstven život svakom čovjeku
— Politika za mene nije vlast, već odgovornost. Vlast za mene nije cilj, već sredstvo da u svom gradu, u svojoj domovini omogućimo dostojanstven život svakom čovjeku, istaknula je gradonačelnica Marković u svojoj Facebook objavi na kraju završetka jedne godine i ulaska u Novu godinu u kojoj se pred gradom Supetrom nalaze brojni i vrijedni projekti. Osvrnula se, pri tom, i na odnos vlasti i korupcije, osudivši svaki oblik takvoga zajedništva. Posebno je ranije komentirala odnos predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i zagrebačkoga gradonačelnika Milana Mandića, ocijenivši ga neprimjerenim, a u osvrtu na prvi krug predsjedničkih izbora u izjavi za BRAČ danas rekla je da joj je neshvatljivo druženje predsjednice s osobom koja ima nekoliko optužnica za kriminalna djela. — Vlast ne smije biti korumpirana i to je osnovna odrednica i vertikala moga razmišljanja s kojima sam se uputila u politiku. Tako sam odgojena i to ne može promijeniti niti jedna ‘funkcija’. Uostalom, to je jedino na što me je i otac upozorio prije nego sam se kandidirala, istaknula je Marković.

Ne pada mi na pamet da netko bude privilegiran
Osvrnuvši se na donošenje važnih odluka u gradu Supetru, kao što su postupci javne nabavke, dodjela stipendija ili nagrada, gradonačelnica Marković istaknula je sljedeće: — Nikada u ovih šest godina nisam sudjelovala ni na jednom otvaranju postupka javne nabavke, ni u jednom radu povjerenstva za odabir stipendija, nagrada, dodjele javnih površina i slično. To me uopće ne zanima. Postoje kriteriji koje je donijelo Vijeće i Zakon kojega se svatko treba pridržavati. Ne pada mi na pamet da netko bude privilegiran zato što je ‘netko’, ‘jer ima novaca’ ili sl. Od njih očekujem da se još više pridržavaju Zakona i tu sam bezobrazna do krajnjih granica. Naglasila je kako sve treba biti prema proceduri i zakonskim odredbama.

Gradonačelnica Marković poručila je da je upravo zbog toga imala problema u posljednjih šest godina. — Prošla sam svašta. Mnogima je uopće to teško povjerovati i najlakše nas je strpati u isti koš prema onoj ‘svi ste vi isti’, osvrnula se u svojoj objavi prva žena grada Supetra, istaknuvši važnost da u vođenju Grada postigne maksimalnu transparentnost rada. — Sve potrebne podatke uvijek možete dobiti na stranicama Grada za što smo već nagrađivani od Instituta za javne finacije peticom za transparentnost. Tako ću nastaviti i u budućnosti. Zato i od svojim ravnatelja, direktora i odgovornih osoba u svim institucijama, ustanovama i poduzećima tražim isto: odgovorno i transparentno obavljanje posla, poručila je gradonačelnica Supetra, dodavši kako se samo tako može ići naprijed i ostvarivati željene rezultate.

– Nikada u ovih šest godina nisam sudjelovala ni na jednom otvaranju postupka javne nabavke, ni na jednom radu povjerenstva za odabir stipendija, nagrada, dodjele javnih površina ili sl. To me uopće ne zanima. Postoje kriteriji koje je donijelo Vijeće i Zakon kojega se svatko treba pridržavati. Ne pada mi na pamet da netko bude privilegiran, poručila supetarska gradonačelnica Ivana Marković (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...