Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković u samoizolaciji, raspustila gradsku upravu i pozvala da se zbog nastale situacije raspusti županijski stožer

Gradonačenica Supetra Ivana Marković oglasila se danas, 8. svibnja, odmah nakon objave prvih nalaza jučer uzetih briseva, a koji su potvrdili da je na Braču devet novooboljelih osoba od koronavirusa.

Brač novo žarište virusa
Brač se tako pokazao novim žarištem koronavirusa, a sve do neki dan epidemiološko stanje na Braču bilo je pod kontrolom. To je uostalom jučer potvrdio i dr. Krunoslav Capak na konferenciji za medije Nacionalnoga stožera civilne zaštite, rekavši kako je na Braču zeto 40-tak briseva iz predostrožnosti, i to od osoba koje su bile u kontaktu s novooboljelima. Nalazi ostalih osoba kojima su uzeti brisevi očekuju se u tijeku dana.

Marković pozvala da se raspusti županijski Stožer civilne zaštite
— Ono što znamo i što je potvrđeno je da je nulti pacijent ipak taj koji je otpušten iz bolnice te je isti pozitivan. Ja ne znam tko će u ovim slučaju biti odgovoran ili će biti “nitko nije kriv”, “kriv je virus”, “nije bilo propusta”, ali apeliram prema nacionalnom stožeru da raspusti županijski stožer i dovede profesionalce koji će znati nositi se s ovom situacijom, poručila je u Facebook objavi gradonačelnica Marković.

Supetarska gradonačelnica u samoizolaciji
— Naš otok se suočava s epidemijom te molim sve stanovnike da su na velikom oprezu i narednih dana ostanu što više u kućama. Također, i ja sam do daljnjega u samoizilaciji jer sam bila u bliskom kontaktu s osobom koja je u bliskom kontaktu sa zaraženim te sam raspustila gradsku upravu koja do danjega razvoja događaja i novih informacija ne radi. Hvala svima na razumijevanju, poručila je na facebooku gradonačelnica Marković.

– Ja ne znam tko će u ovim slučaju biti odgovoran ili će biti “nitko nije kriv”, “kriv je virus”, “nije bilo propusta” ali apeliram prema nacionalnom stožeru da raspusti županijski stožer i dovede profesionalce koji će znati nositi se sa ovom situacijom, poručila na Facebooku gradonačelnica Ivana Marković, poručivši kako se nalazi u samoizolaciji (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...