Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Gradski vijećnici jednoglasno podržali projekt uređenja društvenoga doma u Mircima; projekt vrijedan gotovo pola milijuna kuna

Gradski vijećnici na 37. sjednici Gradskoga vijeća, održanoj 1. rujna u vijećnici u Supetru, jednoglasno su podržali prijedlog projekta “Rekonstrukcija i opremanje društvenoga doma Mirca na području Grada Supetra”, a koji će grad Supetar prijaviti na natječaja LAG-a Brač.

Grad Supetar aplicirat će na natječaj
Predlagatelj je gradonačelnica Ivana Marković, a više o projektu i apliciranju na natječaj za EU sredstva vijećnicima je iznijela Ana Ranj, voditeljica Odsjeka za upravljanje gradskom imovinom, društvene djelatnosti i gospodarstvo. Pojasnila je kako je LAG Brač ustanova koja preusmjerava EU sredstva na lokalnoj razini te da je LAG Brač objavio najavu natječaja na koji će aplicirati grad Supetar.

Prijave na natječaj traju do 2. listopada
— Natječaj počinje 2. kolovoza a prijave traju do 2. listopada. Ovaj dio uređenja društvenoga doma nosi malo bodova pa ćemo se prijaviti što prije, rekla je Ranj. Govoreći o financiranju projekta, pojasnila je kako njega sufinancira LAG s 50.000 eura, a to je, dodala je, 80 posto prihvatljivih troškova projekta te će on iznositi oko 68.000 eura. — Projektom se predviđa rekonstrukcija u smislu rušenja zida kako bi se sanitarni čvorovi podijelili te kako bi trgovina, koja se nalazi u sklopu društvenoga doma, imala neposredni pristup sanitarnom čvoru. Ostali dio rekonstrukcije odnosi se na izmjenu PVC-a i ALU-a stolarije i opremanje. Radi se o polivalentnoj dvorani koja će se moći koristiti za sve društvene aktivnosti, rekla je Ranj, dodavši kako planirana sredstva ne omogućuju i vanjsku sanaciju društvenoga doma.

Edita Šore: Hvalevrijedno da će se ulagati u rekonstrukciju i revitalizaciju Miraca
Predstavljanju projekta “Rekonstrukcija i opremanje društvenoga doma Mirca” nazočila je i predsjednica Mjesnoga odbora u Mircima Edita Šore. — Zahvaljujem Ani Ranj i Kristijanu Kiriginu na zajedničkomu radu. Hvalevrijedno je da se u Mircima nešto pokrenulo te da će se ulagati u rekonstrukciju i revitalizaciju Miraca, poručila je Šore. Ujedno je zahvalila Klubu vijećnika HDZ-a što su je obavijestili da prisustvuje sjednici Gradskoga vijeća.

Vijećnik Dinko Mirić: Grad očito nema dovoljno sredstava
Vijećnik iz vladajuće koalicije dr. Dinko Mirić pozdravio je i podržao inicijativu, ali ipak s jednom opaskom. — Ideja je izvrsna, ali bih volio da se ona u cijelosti primijeni i na Škrip. Zadružni dom u Škripu trebao je biti uređen prema predizbornoj kampanji prije četiri godine, ali Grad očito nema dovoljno sredstava. Problem zadružnoga doma u Škripu treba rješavati na isti način kao i društvenoga doma u Mircima te bi bilo dobro zajednički krenuti na natječaj, mišljenja je vijećnik Mirić. — Za ovaj natječaj je kasno, ali bit će natječaj i dogodine, odgovorila je Ranj, dodavši kako su uvjeti natječaja dosta zahtjevni. U raspravu se uključio i Kristijan Kirigin rekavši kako za ovaj natječaj nije bilo dovoljno sredstava. — Za razliku od Zadružnoga doma u Škripu, zgrada u Mircima je u najderutnijemu stanju. Instalacije su jako loše, a postoji opasnost i od pada velikih grilja, istaknuo je Kirigin, dodavši kako će “vrebati natječaje kako bi se uredile sve zgrade”.

Mirić: Žao mi je što vam je olakšanje da Škrip ne može u konkurenciju
Vijećnik Mirić odgovorio je Kiriginu: — Znači vi niste za Škrip? Žao mi je što vam je olakšanje da Škrip ne može ući u konkurenciju. Volio bih da drugačije razmišljate te da se učinilo sve da i Škrip ide u konkurenciju zajedno s Mircima. Očito je da grad Supetar nema sredstava jer se to već četiri godine odgađa, istaknuo je dr. Mirić. Predsjednica Gradskoga vijeća Danijela Kirigin odgovorila je Miriću da će se u uređenje društvene prostorije u Škripu ići kroz proračun grada Supetra, dok je za prijavljivanje natječaja potrebno prethodno riješiti vlasničke odnose. Vijećnik HDZ-a Borislav Martić podržao je inicijativu s napomenom kako bi bio sretan da se ide i u rješavanje Zadružnoga doma u Škripu. Podsjetio je da je ima sredstava, ali da ih treba znati koristiti. — Još prije desetak godina, tražio sam od mobilnoga operatera da, pošto ne plaćaju nikakav najam za prostoriju gdje im je centrala u Škripu, osiguraju sredstva koja bi se upotrijebila za uređenje krovišta i gornje prostorije. Obećali su 300.000 kuna na ime naknade za korištenje prostora unutar zadružnoga doma i naknade štete zbog udara groma. Do dana današnjega ništa nije napravljeno, rekao je Martić.

Šimica Dragičević: Razlika je u vlasništvu objekta
Zamjenik gradonačelnice Šimica Dragičević dodao je kako će se amandmanom povećati iznos projekta na 489.880 kuna te pri tom komentirao odnos između Društvenoga doma u Mircima i Zadružnoga doma u Škripu. — Razlika između Miraca i Škripa je u vlasništvu objekta. U sklopu upravljanja gradskom imovinom mi smo donijeli ovakvu odluku. Neku sličnu odluku vezanu za održavanje Zadružnoga doma u Škripu mogli bismo donijeti temeljem ugovora s Poljoprivrednom zadrugom Postira, poručio je Dragičević. Treba dodati kako je početkom 2017. godine gradonačelnica Marković potpisala s Poljoprivrednom zadrugom Postira ugovor o zakupu kojim od te Zadruge preuzima upravljanje Zadružnim domom u Škripu na vrijeme od 99 godina za jednu kunu godišnje. Revitalizacija toga doma u Škripu jedna je od predizbornih obećanja iz programa koalicije SDP-HSU.

Vijećnici Gradskoga vijeća jednoglasno su na 37. sjednici koja je održana u utorak, 1. rujna, podržali projekt rekonstrukcije i uređenja društvenoga doma u Mircima, a grad Supetar za taj će se projekt javiti na natječaj LAG-a Brač kako bi osigurao EU sredstva (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...