Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Gradski vijećnici ponovno će odlučivati elektroničkim putem: na dnevnom redu uz ostalo smanjivanje koeficijenta gradonačelnici i naknade za rad dogradonačelniku kako bi se ublažile posljedice uzrokovane krizom i osigurala neophodna sredstva

Vijećnici Gradskoga vijeća u Supetru ponovno će odlučivati elektroničkim putem, i  to na 34. sjednici Gradskoga vijeća čiji je početak najavljen za četvrtak, 23. travnja, u 12.00 sati, a završetak u petka, 24. travnja, točno u podne.

Druga uzastopna sjednica elektroničkim putem
Kako je Ministarstvo uprave dalo uputu još 13. ožujka, a vezanu uz trenutnu epidemiološku situaciji u zemlji, predsjednica Gradskoga vijeća Danijela Kirigin najavila je i 34. sjednicu elektroničkim putem zbog zabrane okupljanja više od 5 ljudi na jednome mjestu. Sazivanju sjednice elektroničkim putem osobito su se u povodu njezina prethodnoga održavanja od 6. do 7. travnja, protivili oporbeni vijećnici, tvrdeći da takvim oblikom rada sjednice nije omogućen aktualni sat, zatim uvodno izlaganje predlagatelja te rasprava o pojedinim točkama dnevnoga reda. Optužili su predsjednicu Gradskoga vijeća da ne organizira rad sjednica u skladu s Poslovnikom i Statutom grada Supetra.

Neće biti omogućeno postavljanje vijećničkih pitanja
Vijećnici će tako odlučivati iz udobnosti svojega doma, a materijali su im upućeni već u petak, 17. travnja. — Kako nemamo odgovarajućih tehnoloških rješenja za održavanje aktualnoga sata, to neće biti omogućeno postavljanje vijećničkih pitanja prije utvrđivanja dnevnoga reda, stoji u pozivu koji je na adrese vijećnika i medija koji prate rad Gradskoga vijeća uputio pročelnik u gradu Supetru Ivica Blažević, davši ujedno upute o tijeku održavanja sjednice.

Koeficijent za obračun plaće gradonačelnice umanjuje se za 10 posto
Na dnevnom redu najavljene sjednice naći će se izvješće o radu gradonačelnice Supetra Ivane Marković za razdobolje od srpnja do prosinca prošle godine. Vijećnici će odlučivati i o prijedlogu Odluke o dopuni Pravilnika o pravima iz rada osoba izabranih i imenovanih na određene dužnosti grada Supetra. Prema tom prijedlogu, koeficijent za obračun plaće gradonačelnice umanjit će se za 10 posto te će iznositi 3,6, i to za razdoblje od 1. travnja do posljednjega dana u mjesecu u koji će prestati vrijediti Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, a koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Zamjeniku gradonačelnice također umanjenje primanja
Mijenjat će se i Odluka o naknadi za rad zamjenika gradonačelnice grada Supetra Šimice Dragičevića koja će vrijediti za isto razdoblje. Odlukom će biti umanjena naknada za rad te će iznositi 6.871,59 kuna mjesečno u bruto iznosu. Gradsko vijeće donijet će odluku i o razrješenju Gite Dragičević s dužnosti ravnateljice Narodne knjižnice Supetar, nakon što je 10. travnja predala zahtjev za razrješenjem s dužnosti zbog odlaska u mirovinu. Samo nekoliko dana poslije, raspisan je javni natječaj za imenovanje ravnatelja te knjižnice, pa će vijećnici grada Supetra ujedno donijeti odluku o imenovanju Ivane Vukasović-Lončar za ravnateljicu ustanove na mandat od 4 godine.

Oslobađanje od obveze plaćanja zakupnine
Osim toga, gradski vijećnici odlučivat će i da se zakupnici u poslovnim prostorima u vlasništvu grada Supetra, a kojima je obavljanje djelatnosti zabranjeno Odlukom Stožera Civilne zaštite od 19. ožujka, oslobode od obveze plaćanja zakupnine, i to od 1. travnja do isteka trajanja navedenih mjera.

34. sjednicu Gradskoga vijeća grada Supetra u trajanju od 24 sata sazvala je predsjednica toga vijeća Danijela Kirigin, a na dnevnom redu odlučivat će se, između ostaloga, i o smanjivanju koeficijenta za plaću gradonačelnici Ivani Marković, kao i naknade za rad zamjeniku gradonačelnice Šimici Dragičeviću, a s ciljem umanjenja posljedica i osiguranja neophodnih financijskih sredstava u gradskom proračunu (foto: J Bašić)

Podjelite:

You may also like...