PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Grupa žitelja pokrenula i predala peticiju. Potpisnici ističu: Trpimo direktnu štetu kao iznajmljivači od kojih se nekima radi o jedinim prihodima

Još 27. kolovoza grupa građana iz Bola predala je na protokol Općini Bol potpisanu peticiju na adresu Općine, bolskoga načelnika Tihomira Marinkovića (SDP) i Općinskoga vijeća.

Kao vlasnici nekretnina uredno podmirujemo obveze
Potpisnici peticijom traže otvaranje puta iz ulice Ivana Gundulića prema ulici Ivana Mažurtanića. — Mi niže potpisani stanovnici i vlasnici nekretnina za koje uredno podmirujemo obveze. te redoviti i povremeni korisnici puta koji spaja ulicu Ivana Gundulića s ulicama Ivana Mažuranića i Marka Marulića, ovim putem apeliramo da kao nadležna tijela aktivno pridonesete otvaranju puta koji je zagrađen usred Covid 19 krize, a koji se koristi zadnjih 25 godina, stoji u peticiji grupe stanovnika.

Ostali smo bez ikakvoga izlaza
Ističu da su ostali bez ikakvoga izlaza iz same ulice Ivana Gundulća te direktnoga pristupa istočnomu dijelu Bola, navodeći kako se radi o izlazu prema ulici Hrvatskih domobrana, a da je kod vile Dalmatina on već zagrađen. Potpisnici traže od lokalnih vlasti da se zauzmu u rješavanju njihova problema.

Trpimo direktnu štetu
— Radi ovakvih postupaka trpimo direktnu štetu kao iznajmljivači od kojih se nekima radi o jedinim prihodima, i kao građani pogotovo u ljetnim mjesecima jer za nas i goste obilazak prema centru je dulji od 450 metara. Ovim putem želimo podsjetiti da je jedan izlaz već zagrađen prema ulici Hrvatskih domobrana (kod Vile Dalmatina) i da smo trenutno bez jedinoga izlaza, napisali su potpisinici peticije.

Općinsko vijeće sazvano za utorak
O peticiji raspravljat će i vijećnici Općinskoga vijeća u Bolu, i to na 6. sjednici vijeća u ovoj godini, koju je predsjednik Matko Baković (HDZ) sazvao za utorak, 15. rujna, u prizemlju Doma kulture. Pred vijećnicima će se nači nekoliko tema o kojima će prvo raspravljati, a zatim odlučivati. Osim o peticiji i traženjima grupe građana, vijećnici će raspravljati i o prijedlogu nekoliko građana za otkup zemljišta na predjelu Bijenačica na čest. z. 590/6. Prije dnevnoga reda, načelnik Marinković izvijestit će o radu općine Bol od posljednje sjednice vijeća, a zatim će vijećnici moći postavljati pitanja, prijedloge i pohvale.

Načelnik Bola Tihomir Marinković (SDP) i predsjednik Općinskoga vijeća Matko Baković (HDZ) dogovorili su sjednicu Općinskoga vijeća, 6. u ovoj godini, za utorak, 15. rujna, u prizemlju Doma kulture (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...