Grad Supetar

HDZ grada Supetra uzvratio Ivani Marković: “Dug se gomila, Kupinovica truje, a gradonačelnica bi se šetala preko ‘Rimskih mostova'”

HDZ grada Supetra uzvratio je danas, 26. veljače, na objavu gradonačelnice Ivane Marković (SDP) na Facebooku u kojoj se osvrnula na supetarski HDZ, najjaču oporbenu stranku, kao i na objave te stranke koje se odnose na završno izvješće Kriznoga stožera otoka Brača.

Gradonačelnica Marković poručila je kako “HDZ u Supetru vode ljudi koji u kroničnom nedostatku svojih ideja, iz dana u dan provode tzv. politiku ‘čekanja'”. Prozvala je HDZ da se u nedostatku vizije koristi napadima, nazvavši ih “slabim ljudima”.

Etiketiranje, prozivanje i vrijeđanje
Gradonačelnica je, između ostaloga, prozvala prvu osobu gradskoga HDZ-a (Nikola Rendić, op. a.), nazvavši ga “predvodnik mladac sa siromašnim životnim iskustvom”. — Ako je netko i na trenutak pomislio da je gradonačelnica Ivana Marković gradonačelnica svih građana Grada Supetra, nakon današnje objave na službenomu Facebook profilu jasno je da to nije. Etiketiranje, prozivanje i vrijeđanje u nedostatku ikakvih konstruktivnih ideja upravo je politika SDP-a, kako na nacionalnomu, tako i na lokalnomu nivou, ističe HDZ u Supetru.

Nikola Rendić nije zalutao u politiku
U središtu odgovora HDZ-a grada Supetra nalazi se komentar na prozivanje predsjednika supetarskoga HDZ-a. — Vrijeđanje predsjednika gradskoga HDZ-a Nikole Rendića rječnikom primjerenim ulici “predvodnik mladac sa siromašnim životnim iskustvom”? Takva poruka stiže upravo od osobe koja je prema vlastitim riječima – “zalutala u politiku”. Ista osoba koja je svoju tadašnju “mladost” isticala kao jako bitan argument, sada mladost predsjednika gradskoga HDZ-a posprdno naziva “predvodnik mladac”. Nikola Rendić u politiku nije zalutao, a na funkciju koju trenutno obavlja izabran je demokratskim putem, poručio je HDZ iz bračkoga grada.

HDZ u Supetru još nekoliko mjeseci je opozicija
U očitovanju ističe kako je “HDZ u Supetru još nekoliko mjeseci opozicija” te kako “proziva izvršnu vlast braneći interese svih građana ovoga Grada”. — Gradonačelnica kao i svi njeni podanici nisu odgovorili niti na jedno vijećničko pitanje što je sramotna istina. U neukom pokušaju sarkazma gradonačelnica je zaboravila da je samo jedna partija u Republici Hrvatskoj. Radi se o Socijaldemokratskoj partiji, a naša gradonačelnica je jedna od glasnijih “drugarica” koju je i sam vrh te iste partije prokazao kao prevrtljivu osobu i politički eksperiment. Slijedom partijskoga nauka naša se gradonačelnica okušala u prezentaciji Rimskoga doba. Stari Rimljani su imali dosta tradicija koje baš i nisu dobrodošle u današnje doba. Imao je tako i Rim svojih “gradonačelnika” koji su opisivani kao “ludi, loši i opasni”, napisano je u odgovoru.

Sve što se u Gradu Supetru napravilo je zaslugom županije
HDZ Supetar podsjeća, osim toga, kako već duže vrijeme ukazuje na jako lošu financijsku situaciju Grada, probleme s odlagalištem Kupinovica i druge probleme koji, kako navode, “guše grad”. — Više od 30 milijuna kuna duga gradonačelnica prikazuje kao uspjeh. Podjela sada žutih kanti doslovno je ismijavanje s građanima kad znamo gdje i kako se sve to odlaže. Sve što se u Gradu Supetru napravilo je zaslugom Splitsko-dalmatinske županije ili projektima u kojima je sudjelovalo više jedinica lokalne samouprave. Svaki pa i najmanji projekt Grada Supetra koji je ponovno sufinanciran sredstvima EU završio je s debelim i upitnim preplatama, komentirala je vodeća oporbena stranka u Supetru.

Članovi HDZ-a su također građani ovoga Grada
Na kraju iz te stranke ističu da “ukazuju na sve neistine i obmane gradonačelnice Ivane Marković”. — HDZ Supetar inzistira na odgovorima na postavljena vijećnička pitanja i u tome će ustrajati. HDZ Supetar svojim radom za dobro svih građana postao je najveći neprijatelj gradonačelnice koja ustrajava u podijeli na MI ili ONI. Članovi HDZ Supetar su i također građani ovoga Grada koji redovito plaćaju poreze, prireze i komunalne naknade odakle se financira i plaća gradonačelnice. Što još možemo očekivati od ove gradske vlasti? Odgovora na pitanja nema, dug se gomila, Kupinovica truje, a gradonačelnica bi se šetala preko “Rimskih mostova”, stoji u današnjemu odgovoru supetarskoga HDZ-a.

predsjednik organizacije HDZ-a u gradu Supetru Nikola Rendić (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...