PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Hitna sanacija rive u Splitskoj zbog urušavanja; investitor županijska Lučka uprava

Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije pokrenula je hitnu sanaciju rive u Splitskoj zbog njezina, kako kažu, urušavanja. Prema dostupnim informacijama, Lučka uprava dala je objašnjenje kako su dobili nalog za hitnu sanaciju Rive. Investitor tih radova je županijska Lučka uprava, a projektant splitska tvrtka Obala d.o.o. Radove će izvoditi tvrtka iz Podstrane, a sve pod nadzorom splitskoga projektanta.

započeli radovi na sanaciji rive u Splitskoj (foto: J. Bašić)

započeli radovi na sanaciji rive u Splitskoj. Ostaje cvidjeti hoće li biti završeni do kraja svibnja (foto: J. Bašić)

O tome je i svoje priopćenje dala gradonačelnica Supetra Ivana Marković, objavivši na svojem facebook profilu sljedeće: — Radi vrlo lošega stanja Rive u Splitskoj napravljen je projekt hitne sanacije za koji sam molila, u više navrata, Lučku upravu da krene sa radovima odmah nakon sezone 2018. godine. Točnije od listopada prošle godine sam više puta baš na ovu temu razgovarala s ravnateljem i molila da radovi krenu na vrijeme. Nažalost, radovi su pokrenuti tek danas usprkos mom negodovanju i pisanom zahtjevu da se isti ne otvaraju do iza sezone.

Gradonačelnica je poručila kako je Splitsku posjetio i predstavnik Lučke uprave koji je, istaknula je, inzistirao na tome da se nastavi s radovima po nalogu za hitnu sanaciju. Prema njezinim riječima, prestavnik je obećao da će radovi biti gotovi do kraja svibnja. Marković dodaje kako tada i službeno stupa na snagu Odluka o zabrani izvođenja radova. Za prijavu početka radova naznačen je 26. veljače, a hoće li radovi biti završeni do kraja svibnja vidjet ćemo. Upit smo o ovoj temi poslali i Lučkoj upravi, i to Službi za informiranje, ali nam do pisanja ovoga teksta nisu odgovorili. Ako dobijemo odgovor objavit ćemo ga.

Lučka Uprava Splitsko-dalmatinske županije investitor je sanacije rive u Splitskoj (foto: J. Bašić)

Lučka Uprava Splitsko-dalmatinske županije investitor je sanacije rive u Splitskoj (foto: J. Bašić)

Osvrnuvši se na projekt nogostupa, supetarska gradonačelnica poručila je da je on završen te je u tijeku potpisivanje ugovora o izvođenju radova na njegovu uređenju. Uskoro bi se trebao održati sastanak s izvođačem radova.

Podjelite:

You may also like...