Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

HRT objavio rezultate ankete za X. izbornu jedinicu

HRT je danas, 26. lipnja, objavio rezultate istraživanja HRejtinga, prve velike predizborne ankete, za X. izbornu jedinicu koju je za HRT napravila agencija Promocija plus od 14. do 22. lipnja na uzorku od 6.000 ispitanika.

Listi HDZ-HDS najveći broj glasova
U izbornoj jedinici koja uključuje južni dio Splitsko-dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvansku županiju, pojava Domovinskoga pokreta Miroslava Škore najviše će izgleda naštetiti MOST-u. Lista HDZ-HDS i na ovim parlamentarnim izborima osvojila bi najveći broj glasova, odnosno trećina birača ukazala bi povjerenje listi koju predvodi dr. Vili Beroš. Rezultati ankete isto tako ukazuju na pad HDZ-a za 10 posto u odnosu na rezultate izbora 2016. godine.

Restart koalicija može računati na 26 posto glasova
Restart koalicija koju u X. izbornoj jedinici predvodi Arsen Bauk može računati na 26 posto birača. Prema rezultatima ankete, izborni prag prelaze još Škorin Domovinski pokret i Most Bože Petrova. Između Ruže Tomašić, nositeljice liste Domovinskoga pokreta, i Bože Petrova, nositelja MOST-ove liste, vodi se mrtva utrka; Tomašić bi dobila 8,5 posto, a Petrov 8,3 posto glasova birača. Željko Kerum i Marijana Puljak imaju ispod 3 posto.

HDZ-u šest saborskih mandata
Prema broju saborskih mandata, HDZ bi osvojio šest mjesta, Restart koalicija 5, a Domovinski pokret i MOST po jedan saborski mandat. Treba dodati kako je u toj izbornoj jedinici gotovo 10 posto birača neodlučno, pa ostaje za vidjeti kome će ukazati svoje povjerenje na nadolazećim parlamentarnim izborima.

HRT je danas, 26. lipnja, objavio rezultate istraživanja HRejtinga, prve velike predizborne ankete, za X. izbornu jedinicu koju je za HRT napravila agencija Promocija plus od 14. do 22. lipnja na uzorku od 6.000 ispitanika (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...