Grad Supetar

Hrvatska danas bira novi saziv Sabora; na biralište u prostorima KŠR “Arbun” u Supetru glasala HDZ-ova kandidatkinja Danica Baričević, a kandidatkinja SDP-a Ivana Marković u prostorima Srednje škole “Brač”

U Hrvatskoj se danas, 5. srpnja, održavaju parlamentarni izbori na kojima će birači izabrati zastupnike za 10. saziv Hrvatskoga sabora, a time i Vladu koja će voditi Hrvatsku sljedeće četiri godine. Građani danas odlučuju koga žele u saborskim klupama i na Markovu trgu.

Bira se 151 zastupnik u parlamentu
U 7.00 sati otvorena su birališta, a na parlamentarnim izborima građani će birati 151 zastupnika, od čega 140 u deset izbornih jedinca u Hrvatskoj, tri iz dijaspore, dok će osam mjesta pripasti nacionalnim manjinama.

Danica Baričević izašla na biralište u KŠR “Arbun”
U X. izbornoj jedinici koja obuhvaća južni dio Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvansku županiju otvoreno je 641 biračko mjesto, a u toj izbornoj jedinici 16 je izbornih lista. Na Braču biračko pravo ostvaruje 13.946 upisanih birača. Oko 11.30 sati na biralište na glasačkom mjestu u klupskim prostorima KŠR “Arbun” u Supetru u pratnji svoje obitelji izašla je kandidatkinja HDZ-a Danica Baričević kojoj je ovo drugi izlazak na izbore na nacionalnoj razini. Današnje izbore komentirala je riječima: — Izbori su vrh demokracije i danas se bira smjer naše Hrvatske sljedeće 4 godine. Pozivam sve da izađu na birališta i sami odluče o svojoj sudbini. Nemojte ostati doma i praviti se da se politika ne odnosi na vaše živote jer građani su ti koji imaju pravo reći svoj stav kroz svoj glas. Ja vjerujem u naš narod i našu Hrvatsku, poručila je za BRAČ danas Baričević poslije izlaska na biralište.

Ivana Marković glasala u Srednjoj školi “Brač”
Kandidatkinja SDP-a za Sabor Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, koja se i prije četiri godine natjecala za Hrvatski sabor, glasala je na biračkom mjestu broj 3, odnosno u Srednjoj školi “Brač”. Poslije izlaska na biračko mjesto kratko je poručila: — Pozivam sve građane da izađu na izbore.

Prvi neslužbeni rezultati u 21.00 sat
Osim u KŠR “Arbun” i Srednjoj školi “Brač” u gradu Supetru biračko mjesto je i gradskoj vijećnici na Vlačici. U naselju Mirca birači će moći glasati u prostorijama Boćarskoga kluba, u Splitskoj u Pučkom domu, dok je u Škripu biračko mjesto otvoreno u tamošnjem Zadružnom domu. Na biračkim mjestima prema dostupnim informacijama glasanje protječe u najboljem redu, a birališta će biti otvorena do 19.00 sati. Tada će biti objavljene i izlazne ankete, a prve neslužbene rezultate izbora Državno izborno povjerenstvo objavit će u 21.00 sat.

Na birališta do 11.30 sati izašlo 18,09 posto birača
Prve podatke o izlaznosti na ove izbore DIP je objavio oko 12.00 sati. prema objavljenim podacima, na birališta je dosad izašlo 18,09 posto birača, a što je manje nego na parlamentarnim izborima prije četiri godine. U X. izbornoj jedinici do 11.30 sati na izbore je izašlo 19,77 posto birača. Treba dodati kako je u X. izbornoj jedinici 2016. godine na biračka mjesta do 11.30 sati izašlo 20,29 posto birača, pa izlaznost na ovogodišnjim izborima nije značajno slabija u odnosu na prethodne parlamentarne izbore.

Kandidatkinja HDZ-a za Sabor Danica Baričević na biralište u prostorima KŠR “Arbun” u Supetru izašla je oko 11.30 sati. – Izbori su vrh demokracije. Pozivam sve da izađu na birališta i sami odluče o svojoj sudbini. Nemojte ostati doma i praviti se da se politika ne odnosi na vaše živote jer građani su ti koji imaju pravo reći svoj stav kroz svoj glas, poručila je za BRAČ danas Baričević poslije glasanja

Podjelite:

You may also like...