Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Hrvatska danas bira predsjednika. Od 7.00 sati otvorena birališta. Na Braču su otvorena 23 biračka mjesta. Državno izborno povjerenstvo točno u 12.00 sati objavit će prve podatke o odazivu birača

Hrvatska danas, 22. prosinca, bira predsjednika između 11 kandidata. Jutros u 7.00 sati otvorena su birališta. U Hrvatskoj je otvoreno ukupno 6.409 biračkih mjesta, a u inozemstvu 124. Na biračkom popisu nalazi se ukupno 3.854.747 građana koji ostvaruju pravo biranja.

Pred biračima se nalazi 11 predsjedničkih kandidata
Pred biračima se nalazi 11 predsjedničkih kandidata, a njihova imena donosimo abecednim redom: 1. Nedjeljko Babić, 2. Anto Đapić, 3. Kolinda Grabar Kitarović, 4. Dario Juričan, 5. Mislav Kolakušić, 6. Dejan Kovač, 7. Zoran Milanović, 8. Dalija Orešković, 9. Katarina Peović, 10. Ivan Pernar i 11. Miroslav Škoro.

Na otoku Braču otvorena 23 biračka mjesta
Na Braču izborima se može pristupiti na 23 mjesta. U gradu Supetru otvorena su tri biračka mjesta. Iz Grada ističu da se ove godine zbog preuređenja neće moći glasati u Dječjem vrtiću “Mrvica” nego u prostorima Kluba za športski ribolov “Arbun” (Hrvatskih velikana 1). Osim toga, u gradu Supetru biračka mjesta otvorena su u gradskoj vijećnici zgrade grada Supetra i Srednjoj školi Brač na adresi Kralja Petra Krešimira IV. Već smo objavili gdje stanovnici Brača mogu ostvariti svoje biračko pravo.

Kod dolaska na biračko mjesto predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu
Iz Državnoga izbornoga povjerenstva ističu da birači kod dolaska na biračko mjesto trebaju predočiti valjanu osobnu iskaznicu ili putovnicu, jer prije glasanja trebaju biti identificirani i evidentirani da su pristupili biračkom mjestu.

Birališta otvorena do 19.00 sati
Birališta će biti otvorena do 19.00 sati. Do tada traje i izborna šutnja koja je počela u subotu točno u ponoć. U 12.00 sati Državno izborno povjerenstvo objavit će podatke o odazivu birača do 11.30 sati, a u 17.00 sati bit će poznato koliko je birača izišlo na izbore do 16.30 sati.

Prvi privremeni neslužbeni rezultati izbora u 20.00 sati
Zatvaranjem birališta završit će i izborna šutnja, a tada će biti objavljene i prve projekcije izbornih rezultata. Državno izborno povjerenstvo prve privremene neslužbene rezultate izbora objavit će u 20.00 sati, dok će se službeni objaviti nakon što se obrade sva biračka mjesta.

Na Braču predjedničkim izborima može se pristupiti na 23 mjesta. U gradu Supetru otvorena su tri biračka mjesta. Iz Grada ističu da se ove godine zbog preuređenja neće moći glasati u Dječjem vrtiću “Mrvica” nego u prostorima Kluba za športski ribolov “Arbun” (Hrvatskih velikana 1). Osim toga, u gradu Supetru biračka mjesta otvorena su u gradskoj vijećnici zgrade grada Supetra i Srednjoj školi Brač na adresi Kralja Petra Krešimira IV.

Podjelite:

You may also like...