Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Hrvatska danas ulazi u drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera; svoja vrata otvaraju frizerski i kozmetički saloni, brijači, pedikeri, a bit će otvorena dječja igrališta i sportski tereni za rekreaciju

Hrvatska danas, 4. svibnja, ulazi u drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera nakon što je evidentno da je epidemiološko stanje u Hrvatskoj povoljno te se zaključkom Vlade kreće prema ponovnom pokretanju gospodarskih aktivnosti i normalizaciji života.

Frizeri, kozmetičari, brijači, pedikeri otvaraju svoja vrata
Danas će s radom krenuti djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt. Svoje će poslovne prostore tako otvoriti frizeri, kozmetičari, brijači, pedikeri. Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je preporuke kojim se trebaju pridržavati frizerski i kozmetički saloni te ostali koji će od danas započeti s pružanjem svojih usluga. Na vidljivim mjestima poslovnih prostora treba biti istaknuta obavijest za djelatnike i klijente, obvezna je dezinfekcija prostora te mjere fizičke udaljenosti, a pružatelji usluga trebat će uzimati i podatke od korisnika. Očekuje se i normalizacija rada javnih zdravstvenih ustanova te ustanova privatnoga zdravstvenoga sustava.

Svadbene svečanosti su još uvijek zabranjene
Ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo dr. Krunoslav Capak najavio je jučer otvaranje dječjih igrališta i sportskih terena za rekreaciju na otvorenom. Gostujući u Dnevniku Nove TV dr. Capak istaknuo je da je donesena i odluka kojom je dopušteno članovima sudjelovanje u činu vjenčanja. — Mi sada dopuštamo članove obitelji, nismo ograničili broj. Svadbene svečanosti su još uvijek zabranjene. Isto smo napravili za pogrebe. Više neće biti odredba uži članovi obitelji, već članovi obitelji, rekao je dr. Capak. Napomenuo je i kako su vjerski obredi dopušteni, a među njima i krštenje.

Najmlađi izliječeni pacijent ima 5 mjeseci
Otkrio je i da najmlađi izliječeni pacijent ima pet mjeseci, a najstariji 93 godine te su obojica s područja Splitsko-dalmatinske županije. Na pitanje koliko je izgledno da Hrvatska ove godine proglasi kraj epidemije, dr. Capak je rekao: — Moguće je da virus nestane i da nećemo imati više problema s njime, ali je relativno malo vjerojatno da će se to dogoditi. Postoji mogućnost da se virus neće vratiti na zimu i da ćemo do tada imati efikasan lijek ili cjepivo te tako zaustaviti širenje virusa.

    Hrvatska danas, 4. svibnja, ulazi u drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera nakon što je evidentno da je epidemiološko stanje u Hrvatskoj povoljno te se zaključkom Vlade kreće prema ponovnom pokretanju gospodarskih aktivnosti i normalizaciji života. Svoje će poslovne prostore tako otvoriti frizeri, kozmetičari, brijači, pedikeri i ostale djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt (foto: J. Bašić)
Podjelite:

You may also like...