Grad Supetar

Humanitarna akcija “Svaka kuna se računa” i ove godine pokazala je val ljubavi među otočanima

I ove godine u organizaciji Crvenoga križa Brač, a za potrebe terapija djeci s teškoćama u razvoju udruge “Brački pupoljci”, u subotu 14. kolovoza održana je 9. humanitarna akcija “Svaka kuna se računa”.

Odrekli se svojih napojnica u ljetnomu razdoblju
U dobrotvornoj akciji koja se tradicionalno sredinom kolovoza održava među ugostiteljima, koji su se tako odrekli svojih napojnica u razdoblju koje može označiti vrhuncem turističke sezone, a i zarade, a s ciljem prikupljanja pomoći koja bi djeci s teškoćama u razvoju trebala osigurati prijeko potrebnu terapiju, prikupljeno je ukupno 121.333 kuna. Sredstva su, kako je javnost izvijestio brački Crveni križ, uplaćena na račun te bračke udruge.

U kutijicama za tu priliku prikupljeno više od sto tisuća kuna
— Od toga iznosa 107.681,95 kuna prikupljeno je u našim kutijicama, 12.500,00 kuna uplatili su sudionici akcije na račun, a još 1.150,00 kuna uplatili su ostali donatori. Veliko hvala svima koji su u akciji sudjelovali, našim partnerima i dobrim ljudima – Materinskom društvu i našoj Josipi Filipić, Tonču Matijašu iz Sutivana, našoj Kitty Kety, Fortuni Povlja i Tonču Zlataru, Udruzi mladih Općine Postira “Berekin” i našemu Ivi, našoj Roberti Rošker Grikula, našoj Franki Marinković, curama i djelatnicima iz Tommyija na čelu s Danijelom Šolić i Lili Kuščević, ma svim volonterima, sudionicima i dobrim ljudima, priopćio je brački Crveni križ.

Omogućeno financiranje tisuće terapija
U dosadašnjih devet godina u humanitarnoj akciji “Svaka kuna se računa” prikupljeno je ukupno 656.742,10 kuna, a čime je, ističu organizatori, omogućeno financiranje tisuće terapija djeci s teškoćama u razvoju. — Otoče, volimo se, poručio je prvi čovjek Crvenoga križa Brač Mate Mladina.

Bračani, a i njihovi gosti, pokazali su solidarnost
Iz Udruge “Brački pupoljci” ugodno su iznenađeni rezultatima ovogodišnje humanitarne akcije te zahvaljuju sudionicima, a posebno ugostiteljima. — Deveti put brački konobari odrekli su se svojih napojnica u najudarnijemu ljetnomu terminu. Bračani, a i njihovi gosti, opet su pokazali solidarnost, udruge i pojedinci angažirali su se oko organizacije, a svi zajedno osigurali mjesece bezbrižnih terapija našim Pupoljčićima, kojih je sve više. HVALA od srca svima koji su sudjelovali na bilo koji način, poručili su iz “Bračkih pupoljaka”. Zahvala je osobito upućena ravnatelju bračkoga Crvenog križa Mladini koji je, naglasili su iz “Bračkih pupoljaka”, “strpljivo i s ljubavlju ponio najveći teret organizacije na svojim leđima”.

izvor: Udruga “Brački pupoljci”

Podjelite:

You may also like...