Grad Supetar

I danas potvrđen koronavirus na Braču; raste broj osoba na bolničkomu liječenju i respiratoru

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 14. ožujka, da je od ukupno 727 obrađenih testova kod 113 osoba potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

Prema podacima županijskoga NZJZ-a, a koje je priopćio Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, koronavirus je dijagnosticiran kod 15 posto testiranih.

Pučišća na popisu mjesta odakle su oboljeli
I danas su zabilježeni novi slučajevi zaraze virusom na otoku Braču. Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, evidentirana su dva nova slučaja infekcije, i to s područja Općine Pučišća. Jučer su, prema izvješću županijskoga Stožera, na Braču zabilježene 4 novodijagnosticirane osobe. U protekla 24 sata iz Splita su na koronavirus evidentirane 54 zaražene osobe, a prema broju oboljelih na drugomu mjestu je Solin sa 7 zaraženih, dok treće mjesto dijele Omiš i Makarska u kojima je evidentirano 6 novooboljelih.

Raste broj osoba na bolničkomu liječenju i respiratoru
Od ukupnoga broja zaraženih, 62 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se trenutno nalazi 1.880 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalaze se 74 Covid pozitivne osobe. U odnosu na jučerašnje izvješće županijskoga Stožera civilne zaštite, danas je na bolničkomu liječenju 6 osoba više, dok je na respiratoru 13 pacijenata, a što predstavlja rast za 3 osobe.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminula je muška osoba u 76. godini. Uz brojne komorbiditete osoba je bila pozitivna i na koronavirus.

Klinički bolnički centar Split (izvor: KBC Split)

Podjelite:

You may also like...