Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

I danas u županiji veliki broj novooboljelih

Od ukupno 735 obrađenih testova 97 novooboljelih osoba pozitivno je na Covid infekciju, izvijestio je danas, 5. rujna, Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, pozivajući se na izvješće županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo.

Najviše novozaraženih iz Splita, Solina i Sinja
Od ukupnoga broja novozaraženih, njih 53 su s područja grada Splita, 9 iz Solina i Sinja, 6 iz Kaštela, 3 iz Podstrane, 2 iz Dugopolja, Makarske, Hrvaca i Marine, dok je po 1 novi slučaj zabilježen u Dicmu, Dugomu Ratu, Hvaru, Imotskomu, Lovreću, Omišu, Otoku, Podbablju i Vrgorcu.

Pod zdravstvenim nadzorom 1.525 osoba
Od 97 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, 29 osoba kontakti su prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se ukupno 1.525 osoba.

Preminula muška osoba u 60. godini života
U splitskom KBC-u je 81 pacijent koji je pozitivan na Covid, a 5 osoba nalazi se na respiratoru. KBC Split izvijestio je kako je u protekla 24 sata preminula muška osoba u 60. godini života. Preminula osoba je, uz ostale komorbiditete, bila pozitivna i na Covid infekciju, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Od trenutno oboljelih, njih 10 posto nalazi se u bolnicama
Prema objavljenim podacima Nacionalnoga stožera civilmne zaštite, u protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno ukupno 311 novih slučajeva zazare koronavirusom. Aktivnih slučajeva zaraze je 2.771, dok se njih 285 nalazi u bolnicama. Ukupno je 19 osoba na respiratoru.

U splitskomu Kliničkom bolničkom centru je 81 pacijent koji je pozitivan na Covid, a 5 osoba nalazi se na respiratoru. U protekla 24 sata preminula je muška osoba koja je uz ostale komorbiditete bila pozitivna i na koronavirus (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...