Grad Supetar

I danas zabilježeni novi slučajevi zaraze na Braču

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 18, ožujka, da je od ukupno 900 obrađenih testova kod 198 osoba potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

Među zaraženima na Covid-19 je i pet osoba s otoka Brača, i to 2 osobe iz Pučišća te 1 iz Nerežišća, Postira i Supetra.

Najviše zaraženih u Splitu Makarskoj, Sinju, Solinu i Trogiru
Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, najveći broj novooboljelih, njih 77, su ih Splita, zatim 19 iz Makarske, 16 iz Sinja, 13 iz Solina i Trogira, 8 iz Kaštela, 5 iz Dugoga Rata i Omiša, 4 iz Trilja, 3 iz Dugopolja, Podbablja i Tučepa, 2 iz Imotskoga, Klisa, Muća, Otoka, Podgore, Segeta, Staroga Grada i Visa te 1 osoba iz Baške Vode, Dicma, Marine, Podstrane, Vrlike, Zagvozda i Zmijavaca.

Čak 73 posto zaraženih su kontakti
Od ukupnoga broja novooboljelih, 145 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalaze ukupno 1.852 osobe. Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalaze se 74 Covid pozitivne osobe, dok je 15 pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su dvije muške osobe, i to u 66. i 69. godini. Uz brojne komorbiditete osobe su bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 18, ožujka, da je od ukupno 900 obrađenih testova kod 198 osoba potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus, a što znači da je 22 posto testiranih zaraženo tim virusom (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...