Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

I službeno potvrđeno da je novooboljela iz Nerežišća

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije potvrdio je danas, 7. svibnja, i službeno da je jedna od novooboljelih osoba s područja županije iz Nerežišća.

Oboljela se nalazi u splitskoj bolnici
Iako je informaciju o novooboljeloj osobi kasno sinoć objavio Krizni stožer otoka Brača, nije izvijestio da se radi o osobi iz Nerežišća. Potvrdio je samo da je oboljela osoba smještena u Kliničkom bolničkom centru Split te da se čeka nalaz druge osobe koja je također sa simptomima koji bi mogli imati veze s koronavirusom upućena na testiranje. Kako smo uspjeli doznati, radi se o starijoj ženskoj osobi, koja osim infekcije koronavirusom, boluje i od drugih bolesti. Riječ je o drugom potvrđenom slučaju infekcije osobe na otoku Braču, nakon prvoga slučaja zaraze još od 10. travnja, kada je obolio muškarac srednje životne dobi iz Supetra.

Među oboljelima i njegovateljica iz makarskoga doma za starije i nemoćne
Na području Splitsko-dalmatinske županije u posljednja 24 sata 4 su novooboljele osobe, a uz osobu iz Nerežišća, inficirana je 1 osoba iz Splita, 1 iz Solina i 1 iz Imotskoga. Među novooboljelim osobama 3 su iz samoizolacije, dok je jedna osoba zdravstveni djelatnik, njegovateljica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj, koja se već 14 dana nalazi u samoizolaciji i nije u kontaktu s djelatnicima niti korisnicima doma. Nakon isteka 14 dana osoba je testirana i njen nalaz na covid-19 infekciju je pozitivan.

U županiji ukupno izliječena 371 osoba
Prema današnjem izvještaju Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, do sada je ukupno oboljelih 510 osoba. a izliječeno 371 osoba, što je za 49 osoba više u odnosu na jučerašnje stanje. Na bolničkom liječenju nalazi se 68 osoba, a 8 osoba na liječenju treba pomoć respiratora. U samoizolaciji na području županije nalaze se 142 zdravstvena djelatnika.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 7. svibnja, kako je prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, jedna od novooboljelih osoba s područja županije iz Nerežišća (izvor: Općina Nerežišća)

Podjelite:

You may also like...