Grad Supetar

IMA LI KRAJA Na Braču deset novih slučajeva zaraze

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 27. ožujka, da je od ukupno 1.005 obrađenih testova kod 294 osobe potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, na otoku Braču danas je evidentirano 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih, njih 3, dolaze s područja Općine Pučišća, zatim 2 iz Postira, Selca i Supetra te 1 osoba iz Nerežišća.

Iz Splita 117 novooboljelih
Koronavirus potvrđen je kod 117 osoba iz Splita, zatim kod 17 osoba iz Trogira, 14 iz Makarske, Omiša i Sinja, 13 iz Solina, 12 iz Kaštela, 10 iz Imotskoga, dok su po ostalim mjestima jednoznamenkasti brojevi oboljelih. Od ukupnoga broja novooboljelih, 167 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Raste broj osoba na bolničkomu liječenju
U samoizolaciji na području Splitsko-dalmatinske županije trenutno je ukupno 2.324 osobe. U Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu na liječenju se nalaze 124 Covid pozitivne osobe, što je za 5 osoba više u odnosu na izvješće županijskoga Stožera civilne zaštite od petka, 26. ožujka. Na respiratoru je 19 pacijenata.

Preminula osoba od 16 godina
Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su četiri osobe; tri ženske osobe, od koji je nalmlađa imala 16 godina, druga 28 godina, a treća je preminula u 90. godini, a s područja je Šibensko-kninske županije. Preminuli muškarac imao je 77 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirus.

Prema izvješću županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, na otoku Braču danas, 27. ožujka, evidentirano je 10 osoba koje su zaražene koronavirusom. Najviše novooboljelih, njih 3, dolaze s područja Općine Pučišća, zatim 2 iz Postira, Selca i Supetra te 1 osoba iz Nerežišća

Podjelite:

You may also like...