Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

INA na benzinskim postajama bilježi pad potraženje za naftnim derivatima. Radnicima zbog rada u posebnoj situaciji i povećanoj izloženosti zarazi u travnju isplaćene nagrade, a dar osiguran i povodom Uskrsa

Zbog pandemije koronavirusa INA, vodeća kompanija u naftnom poslovanju u Hrvatskoj, bilježi pad potražnje za naftnim derivatima. Unatoč tome što sva Inina maloprodajna mjesta na Braču rade u redovitom radnom vremenu gubitak je neminovan.

Pad potražnje za naftnim derivatima
— Od početka provođenja mjera uslijed pandemije koronavirusa INA na svojim maloprodajnim mjestima bilježi pad potražnje za naftnim derivatima od 30 do 50 posto, potvrdili su nam iz vodeće naftne kompanije u Hrvatskoj. Unatoč očekivanom padu potraženje za gorivom, iz Ine rad maloprodajnih mjesta u redovitomu radnom vremenu u izvanrednim okolnostima pravdaju održavanjem opskrbe tržišta u zemlji te potrebom da budu na raspolaganju kupcima i svim hitnim službama.

Provode se preventivne mjere
— Rad maloprodajnih mjesta odvija se u skladu s uputama Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske te uz provođenje svih preporučenih preventivnih mjera i odgovarajućih koraka, istaknuli su, dodavši kako se detalji o poslovanju u izvanrednoj situaciji mogu pronaći i na službenoj internet stranici naftne kompanije.

Cijene benzina razini iz 2010., a dizela iz 2016. godine
Iz Ine su nas izvijestili i o cijena naftnih derivata na maloprodajnom mjestu “Supetar-Žedno Drage” u razdoblju od 21. do 27. travnja. Tako cijena Eurosuper 95 Class Plus iznosi 8,01 kn, Eurosupera 100 Class Plus 8,45 kn, Eurodiesela Class Plus 7,94 kn, Eurodiesela 7,78 kn i Autoplina 3,74 kn. Sadašnje cijene derivata, prema informacijama koje smo dobili, niže su u odnosu na isto razdoblje lani više od 2 kune za dizelska i do 2,50 kn za benzinska goriva. Cijene benzinskih goriva na ovim razinama posljednji su put bile 2010. godine, a dizelskih 2016. godine, naglasili su iz Ine.

Isplaćena jednokratna nagrada zbog rada u izvanrednoj situaciji
Zanimalo nas je i kako vodeća hrvatska naftna kompanija cijeni rad svojih radnika na maloprodajnim mjestima u trenucima izvanrednih okolnosti i njihove izloženosti povećanom riziku od zaraze koronavirusom te hoće li biti nagrađeni za rad u posebnim okolnostima. — INA cijeni predanost svojih radnika te je zato tijekom travnja isplatila jednokratnu nagradu u iznosu do 1.000 kuna neto za radnike INA Grupe koji zbog prirode posla moraju biti fizički prisutni na svojim radnim mjestima tijekom ove izvanredne situacije i koji su u kontinuitetu izloženi povećanom riziku od zaraze virusom COVID-19 zbog kontakta s klijentima, vanjskim izvođačima, kupcima i slično, odgovorili su, dodavši kako je nagrada isplaćena za nešto više od 4.000 zaposlenika.

Osiguran dar za Uskrs
INA je, osim toga, unatoč specifičnim uvjetima u kojima posluje i sve osjetnijoj ekonomskoj krizi, svojim radnicima povodom Uskrsa osigurala dar u iznosu od 600 kuna. — Naše kolege koje rade na maloprodajnim mjestima Ine imaju pravo na kvartalne bonuse sukladno prodajnim rezultatima i individualnom učinku te i dalje imamo u planu isplatu bonusa ovisno o ostvarenju postavljenih kriterija, poručili su, napomenuvši kako to isto vrijedi i za isplatu bonusa ostalim radnicima Ine koji su uključeni u godišnji sustav nagrađivanja.

— INA cijeni predanost svojih radnika te je zato tijekom travnja isplatila jednokratnu nagradu u iznosu do 1.000 kuna neto za radnike INA Grupe koji zbog prirode posla moraju biti fizički prisutni na svojim radnim mjestima tijekom ove izvanredne situacije i koji su u kontinuitetu izloženi povećanom riziku od zaraze virusom COVID-19 zbog kontakta s klijentima, vanjskim izvođačima, kupcima i slično, odgovorili su za BRAČ danas iz vodeće hrvatske naftne kompanije (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...