PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ivan Đikić: “Mi ne kontroliramo ovaj virus”

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić gostovao je na N1 Televiziji na kojoj je upozorio da je stanje u Hrvatskoj vrlo ozbiljno. Poručio je da se ne smije građane uvjeravati da je sve pod kontrolom dok imamo preko 300 novozaraženih.

Ne kontroliramo ovaj virus
— Stanje je jako ozbiljno i potrebno je maksimalizirati napore svih, stožera, građana, liječnika, politike. Kad građani budu shvatili da je situacija ozbiljna imat ćemo mjere koje će donositi rezultate. Mi ne kontroliramo ovaj virus, virus je takav da ne znamo koliko se širi, ali dok god se politika bude miješala u rad službama koje se trebaju boriti protiv virusa, tada nećemo uspjeti. Ako ćemo građane uvjeravati da je sve pod kontrolom, bojim se da će te brojke još rasti. Kad imamo preko 300 novozaraženih moramo reći da je to ozbiljno, da je situacija jako ozbiljna, rekao je znanstvenik Đikić.

Zabrinjavajuće je koliko je umrlih tijekom ljeta
Izrazio je i zabrinutost tolikim brojem umrlih u tijeku ljeta. — Istina jest da je klinička slika slaba, ali to je samo zato jer je zaraženo toliko mlađih ljudi. A to je opasno, oni se kreću, bez ikakvih simptoma, među većim brojem ljudi. Nemaju pojma da su zaraženi, upozorio je Đikić. Podsjetio je kako je u dva mjeseca broj umrlih 70, dok ih je u pet mjeseci bilo 100. — I tijekom ljeta virus ubija. Stvarno je zabrinjavajuće da je toliko umrlih tijekom ljeta, poručio je za N1 dr. Đikić.

– Virus je takav da ne znamo koliko se širi, ali dok god se politika bude miješala u rad službama koje se trebaju boriti protiv virusa, tada nećemo uspjeti. Ako ćemo građane uvjeravati da je sve pod kontrolom, bojim se da će te brojke još rasti, poručio na N1 televiziji znanstvenik Ivan Đikić (izvor: N1 Televizija)

Podjelite:

You may also like...