Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ivana Marković komentirala incident u Okučanima: “Politika slezanje ramena dovela nas je do nevjerojatnih izljeva mržnje, nasilja i ustaškoga paradiranja”

Ne prestaju pljuštati reakcije na incident koji se dogodio danas, 1. svibnja, na obilježavanju 25. godišnjice akcije “Bljesak” u Okučanima kada je hrvatski predsjednik Zoran Milanović napustio taj događaj, nakon što je jedan muškarac istaknuo majicu s natpisom “Za dom spremni”.

Što bi trebala biti vijest?
Događaj je komentirala i gradonačelnica Supetra Ivana Marković (SDP) porukom: — Svaka čast Zoranu! Ali u normalnoj državi vijest ne bi trebala biti da je jedan visoki državni dužnosnik napustio događaj u kojem se veliča i ističe ustaški pozdrav već činjenica da drugi visoki državni dužnosnik sleže ramenima, istaknula je gradonačelnica Supetra.

Politika slezanja ramena
— Upravo je politika slezanja ramena dovela do nevjerojatnih izljeva mržnje, nasilja i ustaškoga paradiranja i svega onoga čemu danas svjedočimo: sve većoj stopi nasilja u Hrvatskoj i incidentima kakvi se rijetko viđaju u slobodnoj Europi nastaloj upravo na slomu fašizma, poručila je u objavi na facebooku gradonačelnica Marković.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković komentirala je postupak hrvatskoga predsjednika Zorana Milanovića na obilježavanju 25. godišnjice vojne akcije “Bljesak” u Okučanima

Zoran Milanović: “Netko je htio da se to dogodi”
Predsjednik Milanović komentirao je događaj u Okučanima, rekavši kako se radi o namjernoj provokaciji i događaju koji se očekivao. — Ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. Ovo se nažalost moralo dogoditi jer je netko htio da se to dogodi, poručio je Milanović, najavši da u tome neće sudjelovati.

Andrej Plenković: “Naša je obveza da ostanemo ovdje”
Na obilježavanju vojne operacije u Okučanima nalazio se i ostatak državnoga vrha s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem. Premijer Plenković komentirao je medijima postupak predsjednika Milanovića, rekavši kako je to njegova odluka. — Vidjeli ste da je prije nekoliko dana u Jasenovcu za onu ploču koja više nije tamo, a koja je premještena temeljem dogovora Vlade i udruga, rekao da ju treba baciti. Nikada od bilo koga od nas ovdje nećete čuti da ploču s imenima poginulih branitelja koji su poginuli za slobodu Hrvatsku treba baciti, istaknuo je Plenković. — Naša je obveza da ostanemo ovdje, poručio je predsjednik Vlade.

“Svi koji su dali život za Hrvatsku imaju moje poštovanje”
Na pitanje novinara radi li se o smišljenoj provokaciji te je li se znalo da će netko od pripadnika Tigrova doći u majicama, premijer je kratko odgovorio. — Naravno da ne. Naglasio je kako svi oni koji su dali život za Hrvatsku imaju njegovo poštovanje, pa tako, rekao je, i pripadnici HOS-a. Uz predsjednika Vlade obilježavanju vojno-redarstvene operacije nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Danas, 1. svibnja, u Okučanima je obilježena 25. godišnjica vojno-redarstvene akcije “Bljesak” kojom su hrvatske vojne i redarstvene snage oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije

Podjelite:

You may also like...