Ivana Marković komentirala izjavu premijera: “Da bi bio dobar Hrvat po Plenkovićevu poučku potrebno je biti član HDZ-a”

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković (SDP) komentirala je danas, 1. lipnja, na Facebooku izjavu premijera Andreja Plenkovića koji se nedavno odgovarajući na novinarska pitanja osvrnuo i na stranku Možemo, a prozvao je, između ostaloga, i određene medije te njihove analitičare, nazvavši ih plaćenicima.

Plenković je tada izjavio: — Mijenjamo HDZ da bismo mijenjali Hrvatsku. Oni mijenjaju Zagreb da bi mijenjali Hrvatsku. Očigledno imaju nešto protiv Hrvatske. Osim toga, premijer je također iznio kako su HDZ kandidati u dva velika grada (Zagreb i Split, op. a.) kroz medije imali generiranu agresiju. Optužio je medije za pristranost.

Marković: Ukoliko pogrešno izgovoriš njihovi ime postaješ “domaći izdajnik i strani plaćenik”
Supetarska gradonačelnica ustvrdila je kako se radi o “Plenkovićevom i HDZ-ov poučku voljenja Hrvatske”, a kojega, naglasila je, “nameću i žele nam ga žigosati već desetljećima”. — Onaj tko ne misli kao oni “ima nešto protiv ove Hrvatske”, nije Hrvat i teško da može doseći visinu domoljublja postavljenoga na njihovu metru. Da bi bio dobar Hrvat po Plenkovićevu poučku potrebno je biti član HDZ-a, ni pod razno propitivati uspješnost rada HDZ-ove Vlade ni kritizirati njegove odabranike. Ukoliko pogrešno izgovoriš njihovo ime dospiješ u kategoriju “domaćih izdajnika i stranih plaćenika”, poručila je Marković.

Riječ je o odvraćanju pažnje građana od korupcije, pogodovanja i kolapsa zdravstvenoga sustava
— Nametanje ovakvih kriterija domoljublja, koji se mjere brzinom mahanja zastave, držanjem ruku na srce i veličinom slike voljenoga vođe smisao je odvraćanja pažnje građana od korupcije, pogodovanja, kolapsa zdravstvenoga sustava, nesposobnosti njegovih ministara i najbližih suradnika koji redovito završavaju pod optužnicama. Njima ne pada na pamet da postoje neki drugi metri kojima se mjeri domoljublje, npr. moderni vrtići i škole, sloboda razmišljanja, normalno zapošljavanje nakon školovanja, briga za javno dobro, dostupno zdrastvo te nulta tolerancija na korupciju i kriminal, napisala je gradonačelnica na Facebooku. Zaključila je kako za mnoge od njih na različitim funkcijama ne bi bilo više mjesta kada bi “napokon krenuli mjeriti tim metrima”.

— Onaj tko ne misli kao oni “ima nešto protiv ove Hrvatske”, nije Hrvat i teško da može doseći visinu domoljublja postavljenoga na njihovu metru. Da bi bio dobar Hrvat po Plenkovićevu poučku potrebno je biti član HDZ-a, ni pod razno propitivati uspješnost rada HDZ-ove Vlade ni kritizirati njegove odabranike. Ukoliko pogrešno izgovoriš njihovo ime dospiješ u kategoriju “domaćih izdajnika i stranih plaćenika”, poručila je Ivana Marković na Facebooku (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...