Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Ivana Marković: “Najveća odgovornost je na Stožeru i Vladi da dobro procjene mjere koje donose za vrtiće i škole”

Supetarska gradonačelnica Ivana Marković (SDP) komentirala je danas, 16. rujna, na Facebooku epidemiološke mjere koje provode škole i predškolske ustanove.

Ponovno je prozvala Nacionalni stožer civilne zaštite, ali i Vladu, poručivši kako je na njima najveća odgovornost u donošenju mjera za škole i vrtiće.

Dužni su provoditi naloge s vrha
— Moram priznati da sam još pod dojmom jučerašnjega roditeljskoga sastanka svoga petaša. Najvećim dijelom smo slušali o mjerama koje škole moraju provoditi te sam se u jednom trenutku zamislila koje smo mi uopće probleme imali prije korone? Razumijem učitelje i ravnatelje, zaista se trude, ali dužni su provoditi naloge s vrha. Odgovornost je na njima kao uostalom i na meni za svoj posao, za grad i ljude, istaknula je gradonačelnica Marković.

Kakve će dugoročne posljedice svega ovoga biti
— Ali kada ujutro svomu petašu postavite pitanje kako mu je s maskom 6 sati i on nekako tužno slegne ramenima i još na to doda da kako im je jučer bilo super jer su mogli na odmor u svojoj “kocki” igrališta, ali da im je bilo super jer su vidjeli iz daljine svoje kolege iz drugoga razreda s kojima su se dovikivali, dobro se zamislim kako će djetinjstvo imati naša djeca i kakve će dugoročne posljedice svega ovoga biti, pita se supetarska gradonačelnice.

Suzdržite se od političkih odluka na štetu djece
— Osjećam da smo kao odgovorne osobe, kao društvo zaista doživjeli poraz i više od svega želim da naša djeca imaju normalno djetinjstvo, napisala je Marković. — Najveća odgovornost je na Stožeru i Vladi da dobro procjene mjere koje donose za vrtiće i škole, da ne eksperimetiraju i suzdrže se od političkih odluka na štetu djece, istaknula je gradonačelnica.

Ne želimo da se eksperimentira s našom djecom
Pozvala je da se odgovorne ljude u školama i vrtićima pita jesu li mjere provedive te jesu li uvjeti rada u svim školama i vrtićima ujednačeni. — Sigurno nisu. Zaista ne želimo da se eksperimentira s našom djecom, poručila je gradonačelnica Marković.

 

Izvor: Facebook Ivana Marković

Podjelite:

You may also like...