Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković nije uspjela izboriti saborski mandat. Kratko poručila: “Hvala svima koji su glasali za Restart koaliciju”

Supetarska gradonačelnica Ivana Marković (SDP), ujedno kandidatkinja SDP-a na listi Restart koalicije, neće u Sabor. Unatoč visoku četvrtom mjestu na XIII. listi Restart koalicije, pokazalo se da nije dovoljno za ulazak u parlament.

Marković je u Gradu Supetru, u kojem obnaša drugi mandat gradonačelnice, osvojila najveći broj preferencijalnih glasova, njih 57,39 posto, a što je rezultat nakon obrađenih 83 posto biračkih mjesta.

Obrađeno više od pola biračkih mjesta
Nakon gotovo 80 posto obrađenih biračkih mjesta, DIP je izvijestio kako je HDZ u X. izbornoj jedinici koju predvodi Vili Beroš osvojio osam saborskih mandata, a Restart koalicija s Arsenom Baukom tri mandata.

Ivana Marković: U Gradu Supetru dobila je Restart koalicija
— Hvala svima koji su glasali za Restart koaliciju, a pogotovo dali preferencijalni glas za mene. U Gradu Supetru dobila je Restart koalicija sa 781 glasova, a ja najveći broj preferencijalnih na otoku, poručila je na Facebooku gradonačelnica Marković. Čestitala je svima koji su osvojili mandate u Saboru. Ivana Marković natjecala se za Hrvatski sabor i na proteklim izborima 2016. godine.

Bernardić: Spreman sam otići
Javnosti se večeras u izbornoj noći obratio i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, rekavši kako je spreman preuzeti odgovornost za izborni neuspjeh. — Spreman sam otići, rekao je u gubitničkom govoru Bernardić. SDP je već za sutra u 10.00 sati najavilo sjednicu predsjedništva stranke. Nije isključeno da Bernardić možda već na toj sjednici podnese ostavku.

Podjelite:

You may also like...