Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Ivana Marković objavila: “I dalje se donose odluke po dvostrukim mjerilima koja su srozala povjerenje u Stožer”

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković (SDP) komentirala je danas, 19. prosinca, na Facebooku situaciju oko epidemije koronavirusa, ponovno se osvrnuvši na Nacionalni stožer civilne zaštite i njegove odluke.

Gradonačelnica Marković podsjetila je na izjavu premijera Andreja Plenkovića od 26. svibnja ove godine kada je rekao: — Hrvatska je pobijedila Covid-19. Ova vlada je pobijedila Covid-19, mi smo savladali epidemiju. Kakvo bi bilo ozračje u Hrvatskoj da smo imali 3.000 mrtvih?.

“Za neme može sve, a dok drugi ne mogu po svoju djecu”
Marković je naglasila da Hrvatska danas, 19. prosinca ima više od 3.000 mrtvih te dodala: — Ozračje je trulo. I dalje se donose odluke po dvostrukim mjerilima koja su srozala povjerenje u Stožer i epidemiološke mjere te uzrokovale eksploziju zaraženih. Za neke može sve, a dok drugi ne mogu po svoju djecu! Što je za neke, kako je to Capak rekao, ‘odgovor je zapravo nemoguć’, za druge je ‘potreba’.

Bilo bi humano da ih se ne vrijeđa
Gradonačelnica se osvrnula i na mjere kojima je obustavljen rad odlukom Nacionalnoga stožera civilne zaštite, te pri tom naglasila: — Ako je situacija takva da ljudi ne smiju raditi i zaraditi, već sjediti doma i brojiti dane, sate kad će ovo proći, bilo bi humano da ih se ne vrijeđa i ismijava svojim odlukama i odgovorima.

Tada su bili zaslužni, ali danas nisu odgovorni
U objavi supetarska gradonačelnica priložila je i fotografiju na kojoj se vide premijer Plenković, ministar Vili Beroš i načelnik Stožera Davor Božinović te komentirala kako se radi o “superherojima koji su pobjedili koronu, koji su tada bili zaslužni, ali danas nisu odgovorni”.

Načelnik Nacionalnoga stožera civilne zaštite ministar unutarnjih poslova dr. Davor Božinović (izvor: Vlada Republike Hrvatske)

Podjelite:

You may also like...