PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ivana Marković podigla tužbu protiv vijećnika HDZ-a Nikole Rendića i poručila: “Drugačije i ne mogu doći do izražaja jer su u svim zadnjim izbornim ciklusima u našem Gradu pometeni”

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković (SDP) osvrnula se danas, 20. svibnja, na pisanja vijećnika HDZ-a Nikole Rendića iz Gradskoga vijeća grada Supetra, a koja su objavljena na Facebook stranici supetarskoga HDZ-a.

Parkiralište na bivšoj benzinskoj koštalo građane 3,2 milijuna kuna
Vijećnik Rendić jučer je objavio kako je parkiralište na lokaciji bivše benzinske postaje u ulici Hrvatskih velikana u Supetru koštalo građane Supetra ‪3.249.155‬,68 kuna te da je gradonačelnica 6. ožujka 2018. godine sklopila tri ugovora za isti projekt s ugovarateljem/izvođačem Berica d.o.o. U svojoj objavi na stranačkoj stranici grada Supetra, vijećnik Rendić naveo je kako su dva ugovora vrijedna ‪1.035.099‬,07 kuna, a jedan 1.178.956‬,48 kn.

Ima li parkiralište uporabnu dozvolu?
— Zaključivanje tri ugovora za isti projekt te stavljanje u uporabu i naplata bez dobivene uporabne dozvole je svjesno zaobilaženje zakona RH. Svi smo obvezni poštivati zakonske odredbe, pa i Grad Supetar i njegova gradonačelnica Ivana Marković. Pitam se tko bi bio odgovoran da se nekome nešto dogodi na parkiralištu koje nema uporabnu dozvolu? Ponovno bi građani Supetra trebali plaćati naknade oštećenima zbog nečijega nerada i nepoštivanja zakona, optužio je Rendić supetarsku gradonačelnicu, navevši kako svako parkirno mjesto na toj lokaciji, a kako je objavio, njih je 38, stoji 85.504,07 kuna.

Standardni model ponašanja oporbene političke opcije
— Politikanstvo i iznošenje neistina te osobni politički probitak preko leđa građana Grada Supetra, pritom gazeći sve konstruktivno, je standardni model ponašanja oporbene političke opcije koji opetovano upražnjavaju i plasiraju u medijski prostor. Drugačije i ne mogu doći do izražaja jer su u svim zadnjim izbornim ciklusima u našem Gradu pometeni. Ti ljudi ne znaju za istinu i svaka njihova objava novo je iznošenje laži, objavila je na Facebooku gradonačelnica Marković.

To je put koji sam izabrala
— Temelji sustava koji izgrađujemo su poštenje i sposobnost, pratiti trag možete jedino tim putem. Sve što ja imam za kazati, kažem javno, bez skrivanja: tako je bilo u slučaju Bleiburga, osude nasilja kada je većina političara u zemlji na to šutjela i tako ću se ponašati i u budućnosti. To nije lagan put jer sa sobom nosi uvrede, prijetnje i stvara mnogo neprijatelja, ali to je put koji sam ja izabrala i to je način na koji sam odgojena, poručila je supetarska gradonačelnica.

Ivana Marković: Namjerno je iznio krive i netočne informacije
— Nikada, ama baš nikada nisam prisvojila nešto što mi ne pripada. Nemam namjeru objašnjavati postignuća u prethodnom periodu u našem Gradu, za to ste mi na prošlim izborima dali povjerenje u velikom broju od 62 posto, istaknula je gradonačelnica Marković, najavivši da je, vezano za jučerašnju objavu HDZ-ova vijećnika Nikole Rendića, protiv njega podigla tužbu. — Isti je namjerno iznio krive i netočne informacije, i to radi stalno, a vezano za trošak uređenja dijela na koji se nalazila benzinska stanica, naglasila je Marković.

Projekt koji HDZ-ova opcija nije realizirala u 25 godina obnašanja vlasti
U poruci koju je objavila na Facebooku gradonačelnica je istaknula da je ukupan ugovor za taj projekat, sa svim pratećim anexima, iznosio 1.178.956,48 kuna te je, poručila je, “to konačni iznos za uređenje parkirališta na prostoru ex. benzinske”. Dodala je kako se radi o još jednom realiziranom projektu koji, podsjetila je, HDZ-ova opcija nije realizirala u 25 godina obnašanja vlasti u Gradu Supetru. — Vijećnik Nikola Rendić, kojemu su sve informacije dostupne i lako provjerljive, namjerno je iznio pogrešan podatak kako je taj projekt koštao preko 3.000.000,00 kuna, što nije točno i u stvari bi predstavljalo više od dvostruko veće vrijednosti od stvarno ugovorene i realizirane vrijednosti, pojasnila je Marković.

Imat će priliku za logično objašnjenje na sudu
— Svi mi političari moramo stati iza napisanoga i izgovorenoga te vjerujem da će i vijećnik Nikola Rendić imati logično objašnjenje (osim onoga da me se lažno optuži i ocrni) za svoju objavu, na nadležnom sudu, poručila je gradonačelnica Supetra. Obračajući se sugrađanima, Marković je na kraju je napisala: — Drage Supetranke i Supetrani, ne možemo sa sigurnošću tvrditi kakva su vremena pred nama, hoće li biti kriza ili blagostanje. Iz ove pozicije trenutno mogu jamčiti da krize rukovodstva neće biti, da nedostatak resursa ne očekujemo te da optimizam ne odbacujemo.

Podjelite:

You may also like...