Grad Supetar

Ivana Marković: Vlada i Stožer unijeli su kaos u škole i zdravstvene ustanove te opasno poljuljali povjerenje građana u liječnike i cijepljenje

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković (SDP) komentirala je u ponedjeljak, 8. studenoga, na Facebooku izjavu predsjednika Domovinskoga pokreta Ivana Penave koji je izjavio za HRT kako ne može “naći razumijevanje da se cijepe ljudi, poglavito djeca, i izlažu unosima stranih tijela”.

— To je jedan čin silovanja, rekao je Penava za HRT, i svojom izjavom potaknuo rekacije u javnosti.

Gradonačelnica Marković: Cijepljenje je spasilo mnoge živote
Penavinu izjavu komentirala je i supetarska gradonačelnica. — Nemam objašnjenja, a ni razumijevanja za Penavinu izjavu kojom uspoređuje cijepljenje i silovanje. Silovanje je najgori i najgnjusniji čin koji jedna osoba može učiniti drugoj. Cijepljenje je jedno od najvećih postignuća 20. stoljeća koje je spasilo mnoge živote, pogotovo djece na koju se Penava posebno ‘brižno’ poziva. Sve bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem značajno su smanjene u zemljama s uspješnim programima cijepljenja. Tamo gdje je stopa procijepljenosti visoka, razorna snaga bolesti je niska. Uvijek bilo i ostalo. To Penava jako dobro zna, objavila je Marković.

Opasno su poljuljali povjerenje građana u liječnike i cijepljenje
U nastavku poruke gradonačelnica se osvrnula na odluke Vlade i Nacionalnoga stožera civilne zaštite u upravljanju pandemijom koronavirusa. — Jedna je stvar činjenica da Vlada i stožer svojim glavinjanjem nisu uspješno upravljali ovom javnozdravstvenom krizom i da su unijeli kaos u škole i zdravstvene ustanove te opasno poljuljali povjerenje građana i u liječnike i u cijepljenje. To se nije smjelo dogoditi. Međutim, jednako je opasno, ako ne i opasnije, širiti ovakvu populističku demagogiju te time dodatno stvarati kaos i plašiti ljude. Ali to Penava radi u svom političkom životu stalno, napisala je Marković.

“Mogu li političari pasti još niže”
Na kraju je poručila: — Usporediti cijepljenje s kaznenim djelom silovanja odvratno je poniženje svim ženama koje su doživjele silovanje. Mogu li političari pasti još niže u skupljanju jeftinih poena na krilima populizma?!

gradonačelnica Supetra Ivana Marković (foto: Jadran Bašić)

Podjelite:

You may also like...