Ante Pranić, kandidat za župana Splitsko-damatinske županije, u kratkom video prikazuje svoju najveću snagu na predstojećim izborima - tim za promjene.
"Naša snaga su ljudi! Dokazani pojedinci spremni pokrenuti promjene u našoj županiji. Pojedinac može puno, tim može sve. Pogledajte naš zajednički spot i izađite na izbore u nedjelju. Pokrenimo promjenu u Splitsko-dalmatinskoj županiji zajedno."

Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

IZ HRVATSKOG SABORA POTVRDILI ZA NAŠ PORTAL: Državno odvjetništvo podnijelo zahtjev Mandatno-imunitetnom povjerenstvu za odobrenje pokretanja kaznenoga postupka protiv saborskoga zastupnika i bivšega ministra Lovre Kuščevića

Državno odvjetništvo uputilo je Hrvatskom saboru danas. 29. kolovoza, zahtjev za skidanje imuniteta zastupniku HDZ–a i bivšem ministru uprave u Vladi RH Lovri Kuščeviću koji je, podsjećamo, još 8. srpnja mandat ministra uprave stavio na raspolaganje premijeru Andreju Plenkoviću, a istoga dana, nakon što je premijer prihvatio njegovu ostavku, aktivirao je mandat saborskoga zastupnika.

Zatraženo odobrenje za pokretanje kaznenoga postupka
— Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskoga sabora (MIP) zaprimilo je zahtjev DORH–a za odobrenje pokretanja kaznenoga postupka protiv zastupnika Lovre Kuščevića, potvrđeno je portalu “BRAČ danas” iz Hrvatskoga sabora.
Na naš upit postoje li saznanja o tome kada će se održati sjednica Mandatno-imunitetnoga povjerenstva o zahtjevu Državnoga odvjetništva, iz Hrvatskoga sabora su nam odgovorili: — Do trenutka davanja ovoga odgovora, sjednica Mandatno-imunitetnoga povjerenstva nije sazvana.

O zahtjevu je potrebno raspraviti u roku od tri dana
Napomenuli su kako je prema Poslovniku Hrvatskoga sabora Mandatno-imunitetno povjerenstvo dužno raspraviti o zahtjevu u roku od 3 dana od dana dostave zahtjeva te o tome podnijeti izvješće Saboru na prvoj sljedećoj sjednici.

Na zahtjev suda izvršen pretres nekretnina u vlasništvu bivšega ministra
Očekivani je to potez Državnoga odvjetništva nakon što je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta (USKOK) 20. kolovoza, i to na zahtjev suda, izvršio pretres nekretnina u vlasništvu bivšega ministra uprave, a o čemu su izvještavali brojni mediji. No, bivši ministar tada nije mogao biti uhićen je ulaskom u Sabor stekao zastupnički imunitet.

Izvidi provedeni u suradnji s PNUSKOK–om
Očitovao se tada i USKOK, objavivši da su navedeni izvidi provedeni u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta (PNUSKOK) te uz prethodno pribavljene sudske naloge. U priopćenju USKOK–a nisu otkriveni detalji; tek su kratko poručili: — O daljnjem postupanju u ovom predmetu USKOK će odlučiti nakon što se policijskim izvidima osiguraju dokazi i prikupe sve potrebne obavijesti, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.

Državno odvjetništvo podnijelo je zahtjev Mandatno-imunitetnom povjerenstvu Hrvatskoga sabora da se odobri pokretanje kaznenoga postupka protiv saborskoga zastupnika Lovre Kuščevića

Državno odvjetništvo podnijelo je zahtjev Mandatno-imunitetnom povjerenstvu Hrvatskog sabora da se odobri pokretanje kaznenoga postupka protiv saborskoga zastupnika Lovre Kuščevića koji je mandat saborskoga zastupnika aktivirao odmah nakon što je premijer prihvatio njegovu ostavku 10. srpnja (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...