Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Iz Nacionalnoga stožera civilne zaštite stigla potvrda: ukinuta mjera zabrane kretanja na otoku. Otočanima za putovanje na kopno i dalje će trebati e-Propusnica

Iz Nacionalnoga stožera civilne zaštite danas, 19. travnja stigla je odluka, nakon što je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije uputio prijedlog za ukidanjem mjere zabrane kretanja.

Od danas ukinute propusnice za kretanje po otoku
Odlukom toga Stožera od danas je omogućeno kretanje stanovništva po otoku bez e-Propusnica. Ipak postoje ograničenja, ali u putovanju s otoka na kopno i s kopna prema otoku. — Osobama koje imaju prebivalište ili stalni boravak na području otoka Splitsko-dalmatinske županije, napuštanje otoka moguće je samo na temelju izdane e-Propusnice, istaknuto je u odluci koju je potpisao načelnik Nacionalnoga stožera civilne zaštite ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade dr. Davor Božinović.

Gosti samo s e-Propusnicom mogu na otok
U navedenoj odluci definirano je i pitanje putovanja osoba s kopna na otok ili s otoka na kopno u slučaju da na otoku nemaju prijavljeno prebivalište: — Osobama koje nemaju prebivalište ili stalni boravak na području otoka Splitsko-dalmatinske županije, dolazak na otok moguć je samo na temelju izdane e-Propusnice, stoji u odluci Stožera civilne zaštite RH.

Za odlazak na područje druge županije potrebna e-Propusnica
Prema odluci Stožera, za putovanja izvan područja županije i dalje će biti potrebna e-Propusnica.

— Osobama koje imaju prebivalište ili stalni boravak na području otoka Splitsko-dalmatinske županije, napuštanje otoka moguće je samo na temelju izdane e-Propusnice, istaknuto je u odluci koju je danas, 19. travnja, potpisao načelnik Nacionalnoga stožera civilne zaštite ministar unutarnjih poslova dr. Davor Božinović (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...