PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Iz policije apeliraju: Vrijeme blagdana i ljepšega vremena ne može biti izgovor za neodgovorno ponašanje. Blagdane provedite kući u obitelji

Policijska uprava splitsko-dalmatinska uputila je poziv građanima uz nadolazeće blagdane i skrenula im pozornost na odluke Nacionalnoga stožera civilne zaštite.

Na snazi zabrane javnih okupljanja
— U dane vikenda i blagdana koji su pred nama meteorolozi najavljuju toplo i sunčano vrijeme, ali nemojte zaboraviti sa su na snazi ograničenja koja proizlaze iz odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koja se odnose na zabrane javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu i mjeru strogoga ograničavanja zadržavanja na javnim prostorima, podsjetila je građane Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Ne zadržavajte se na javnim površinama
— Odluka o mjeri strogoga ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba, pa tako i na plaže. Nemojte boraviti i zadržavati se na bilo kojoj javnoj površini kako se ne bi stvorila velika koncentracija ljudi jer tada nećete biti u mogućnosti poštivati pravila distance i izbjegavanja kontakata. Još jednom apeliramo na građane da se ne zadržavaju u velikom broju na svim javnim površinama gdje se može kretati i zadržavati veći broj osoba, objavila je policija.

Pozvali na poštivanje preporuka liječnika i epidemiologa
— Vrijeme blagdana i dolaska ljepšega vremena u ovakvoj situaciji ne može biti izgovor da se prestanete odgovorno ponašati i pratit preporuke liječnika i epidemiologa. Svjesni smo kako ste promijenili životne navike, kako većinu vremena provodite u svojim domovima i kako trenutno postavljeni uvjeti života svih nas nisu jednostavni, ali pridržavajući se svih preporuka, posebno preporuke da ostanete kući, u svojim domovima, pozitivno utječete na zdravlje svih nas i utječete na duljinu trajanja ove situacije, stoji u pozivu splitske policije, uz napomenu kako će policijski službenici biti na terenu te kontrolirati i nadzirati provođenje odluka.

Ostanite kući zbog sebe i svoje obitelji
— Ostanite kući zbog sebe, svoje obitelji, prijatelja, liječnika, medicinskoga osoblja i svih onih koji u ovim vremenima moraju biti na terenu i obavljati žurne poslove, a vi vikend i blagdane provedite kući sa svojim obiteljima, poručili su, zaželjevši svima sretan i blagoslovljen Uskrs.

– Ostanite doma i za vrijeme blagdana, središnja je poruka koju je uputila Policijska uprava splitsko-dalmatinska uoči blagdana Uskrsa (izvor: Policijska uprava splitsko-dalmatinska)

Podjelite:

You may also like...