PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Iz Postira novi slučaj zaraze koronavirusom

U Splitsko-dalmatinskoj županiji od ukupno 327 obrađenih testova kod 147 osoba potvrđen je koronavirus, izvijestio je danas, 30. studenoga, županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo, a priopćenje izdao Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Od novozaraženih 66 posto ih je iz Splita
Prema podacima županijskoga NZJZ-a, 98 novooboljelih je samo s područja Grada Splita, 14 iz Kaštela, 6 iz Solina, 4 iz Omiša i Podstrane, 3 iz Dugopolja, 2 iz Sinja, Trogira, Dugoga Rata, Klisa i Segeta te po 1 novi slučaj zaraze iz Imotskoga, Trilja, Hrvaca, Lovreća, Podgore, Postira i Šestanovca.

Čak 58 posto novooboljelih su kontakti
Od ukupnoga broja novooboljelih, 86 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalaze 2.144 osobe. Na bolničkomu liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 165 osoba koje su pozitivne na koronavirus, a njih 18 je na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminula je žena u 90. godini života koja je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na koronavirusnu infekciju.

Prema evidenciji o novozaraženima, a koja se vodi prema mjestu prebivališta, danas, 30. studenoga, jedna osoba iz Postira pozitivna je na koronavirus (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...