Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Iz Studenca poručili: “Načelnici općina otoka Brača nisu upoznati s okolnostima oko isteka ugovora za sedmero zaposlenih. Uvijek smo spremni na dijalog”

Apel čelnika grada Supetra i ostalih sedam bračkih općina trgovačkom lancu Studenac, a koji je upućen 28. ožujka, izazvao je poprilično bure u javnosti. Nije trebalo dugo čekati da se oglase iz Studenca na navode prvih osoba grada Supetra i općina na Braču.

Mještani godinama koriste usluge vaših trgovina
Gradonačelnica i načelnici u otvorenom su pismu iznijeli tvrdnju kako imaju saznanja da je Studenac zbog novonastale situacije u trgovinama na otoku Braču otpustio više djelatnika. — Veoma je bitno da napomenemo; mještani otoka Brača godinama koriste usluge Vaših trgovina te neizravno ulažu u razvoj Vaših trgovina. Većina trgovina se nalazi u centrima mjesta te Vam mi, kao nadležne institucije izlazimo u susret da Vaša dostava nesmetano prolazi preko javnih (pješačkih) površina, naznačeno je u dopisu Studencu koji na Braču ima brojna brodajna mjesta.

Čelnici jedinica lokalne samouprave: Vi ukidate radna mjesta
— Sada, u najtežem vremenu koje smo svi, pa i Brač doživio u ranijoj povijesti, sada kada je stupila na snagu zabrana napuštanja mjesta stanovanja, Vi ukidate radna mjesta, smanjujete broj djelatnika koji profesionalno odrađuju svoj posao, ljudima koji svakoga dana riskiraju svoje zdravlje i zdravlje svojih obitelji, napisano je u apelu koji je vrlo brzo bio objavljen, kako na facebook stranicama nekim općina, tako i na privatnim facebook profilima. Apelirali su Studenac da pronađe način te da, kako stoji u otvorenom pismu, “ne iznevjere niti djelatnike niti mještane otoka Brača”.

U Studencu za apel saznali s portala
I dok su neki mediji nakon objavljivanja otvorenoga pisma Studencu trebali objavljivati ispravke netočnih navoda, portal BRAC danas od Studenca je zatražio očitovanje na dopis koji su gradonačelnica Supetra i načelnici općina uputili na adresu Četvrt Ribnjak u Omišu gdje je i uprava trgovačkoga lanca. Zamoljeni za komentar otvorenoga pisma vodećih osoba na otoku, iz Studenca su za naš portal odgovorili: — Pažljivo smo razmotrili apel lokalnih vlasti za koji smo nažalost saznali s portala kada je objavljen u subotu, 28. ožujka. Načelnici općina otoka Brača koji su potpisali otvoreno pismo nisu bili upoznati s okolnostima vezanim uz regularni istek ugovora sedmero zaposlenih u Studencu na Braču, istaknuli su iz Studenca.

Imamo vrlo korektne odnose
Dodali su kako su načelnike općina na otoku i pisano obavijestili u nedjelju, 29. ožujka. — Uvijek smo spremni na dijalog, a posebno s predstavnicima lokalne samouprave s kojima inače imamo vrlo korektne odnose, naglasili su iz toga trgovačkog lanca čiji nam je odgovor posredovala PR agencija.

Situacija s brojem zaposlenika u potpunosti je pod kontrolom
Na naš upit o tome kako Studenac planira poslovati s manjim brojem radnika u trgovinama, a s obzirom da za sedmero radnika od danas, 1. travnja, neće biti produženi ugovori o radu, iz Studenca su pojasnili da u njihovim trgovinama na Braču zapošljavaju ukupno 148 radnika te je situacija s brojem zaposlenika u potpunosti pod kontrolom. Dodali su kako su osjetljivi i prema radnicima koji su jučer prestali s radom. S tim u svezi, uprava Studenca donijela je odluku da im se isplati uskrsnica i posebni bonusi za rad u izvanrednim okolnostima. Isto će biti isplaćeno i ostalim zaposlenicima koji rade u trgovinama i na skladištu, napomenuli su iz Studenca.

— Pažljivo smo razmotrili apel lokalnih vlasti za koji smo nažalost saznali s portala kada je objavljen u subotu, 28. ožujka. Načelnici općina otoka Brača koji su potpisali otvoreno pismo nisu bili upoznati s okolnostima vezanim uz regularni istek ugovora sedmero zaposlenih u Studencu na Braču, istaknuli su iz Studenca (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...