Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

IZVRSNE VIJESTI ZA OTOČANE Od ponoći se ukidaju propusnice za kretanje po otoku i suglasnosti za putovanje trajektima. Brač se postupno vraća normalnom životu: “Nije nam bilo lako, prošli smo kroz težak period”, poručuju iz Kriznoga stožera

Krizni stožer Brača jednoglasno je danas, 22. svibnja, nakon održanoga sastanka zatražio ukidanje svih mjera, a nakon što su epidemiolozi utvrdili da je epidemiološko stanje na otoku povoljno.

Zatraženo popuštanje mjera u potpunosti
— Zajedničkim prijedlogom u ime svih jedinica lokalne samouprave na otoku i njihovih stožera civilne zaštite zatraženo je od Nacionalnoga stožera civilne zaštite da se režim života na našem otoku koji je do danas bio uređen predmetnim mjerama u potpunosti relaksira kao što je to slučaj u ostatku zemlje, objavio je otočni Krizni stožer.

Od ponoći ukidanje ograničenja kretanja po otoku i s otoka
Predlaženo je da se mjere ukinu redoslijedom i tempom uvođenja, i to tako da se od ponoći ukinu mjere ograničenja prijevoza i zabrane napuštanja prebivališta i stalnoga boravka te u potpunosti prekine s primjenom propusnica za promet između svih jedinica lokalne samouprave na otoku, kao i suglasnosti za putovanje trajektima.

Ostale mjere na snazi do nedjelje
Krizni stožer predložio je da bi ostale mjere koje, između ostaloga, ograničavaju rad trgovina, tržnica i ribarnica, održavanje pogreba i vjenčanja, društvenih, sportskih i vjerskih okupljanja, uporabu dječjih i sportskih igrališta i zadržavanje na ulicama i koje su uvedene kasnije, prestale vrijediti u nedjelju, 24. svibnja, točno u ponoć. Konačnu odluku donijet će Nacionalni stožer civilne zaštite, a brački Krizni stožer najavio je da će odluku objaviti čim ona bude donesena. Škole bi, kako je najavljeno, s radom trebale početi u srijedu, 27. svibnja, i to u skladu s mjerama i programom koji su na snazi u cijeloj Hrvatskoj.

Ivana Marković: Teško je predočiti sreću i zadovoljstvo danas u stožeru
Gradonačelnica Supetra Ivana Marković, ujedno zamjenica načelnika Kriznoga stožera za cijeli Brač, s olakšanjem je komentirala ukidanje epidemioloških mjera na Braču i postupno vraćanje otoka normalnom životu. — Hvala svim mojim kolegama koji su u protekla dva i pol mjeseca svakodnevno radili u stožeru, svim volonterima u call centru i na terenu i svima Vama dragim građani koji ste se pridržavali svih zadanih mjera. Teško je predočiti sreću i zadovoljstvo danas u stožeru a vjerujem i među svima vama. Nije nam bilo lako, prošli smo kroz težak period, ali i dalje vas molim da budete discipilinirani, držite se socijalne distance. Virus nije nestao ali svi moramo naučiti živjeti sa njim, poručila je Marković.

Krizni stožer Brača predlažio je danas, 22. svibnja, da se mjere ukinu redoslijedom i tempom uvođenja, i to tako da se od ponoći ukinu mjere ograničenja prijevoza i zabrane napuštanja prebivališta i stalnoga boravka te u potpunosti prekine s primjenom propusnica za promet između svih jedinica lokalne samouprave na otoku, kao i suglasnosti za putovanje trajektima (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...