PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Je li realno očekivati da ćemo se zbog krize i turizma koji je nikad neizvjesniji, voziti cijelu godinu sa zimskim tarifama trajektnih karata?

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković uputila je u petak, 24. travnja, dopis Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Agenciji za obalni linijski pomorski promet.

Odgodite donošenje sezonskoga cjenika
U dopisu supetarska gradonačelnica zatražila je da se odgodi donošenje sezonskoga cjenika u obalnom linijskom pomorskom prometu te da se u cijeloj poslovnoj godini zadrže zimske tarife trajektnih karata, a kako bi se stvorio što povoljniji okvir za dolazak turista na hrvatske otoke nakon eventualnoga prestanka virusa.

Ivana Marković: Svaki doprinos u olakšavanju dolaska turista je od presudne važnosti
— Turizam je uz poljoprivredu, ribarstvo i obrtništvo, najvažnija gospodarska grana na hrvatskim otocima te nam je svaki doprinos u olakšavanju dolaska turista na otok u ovom trenutku od presudne važnosti. Smatram kako su upravo otoci, kao prekrasne i geografski izolirane cjeline, oduvijek bili važan adut hrvatskoga turizma te kako će to biti još više ove godine ukoliko se epidemiološka situacija uskoro popravi, istaknula je gradonačelnica Marković.

Osoba i vozilo do Brača 152 kune, a ljeti 187 kuna
— Molimo nadležno Ministarstvo i Agenciju da ozbiljno razmisle o traženom te da poduzmu sve potrebne radnje kojima bi se ovakav naš prijedlog mogao provesti u djelo do 29. svibnja do kada vrijede zimske tarife cijena trajektnih karata. Dolazak jedne osobe na Brač s vozilom sada košta 28,00 kn, plus vozilo 124,00 kn (152,00 kn za jedan smjer), a nakon 29. svibnja bi trebala početi ljetna tarifa. To bi značilo da za jednu osobu i vozilo treba odvojiti 33,00 kn, plus za osobno vozilo 154,00 kn, odnosno 187,00 kn za jedan smjer, poručila je gradonačelnica Marković.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković uputila je u petak, 24. travnja, dopis Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Agenciji za obalni linijski pomorski promet u kojem traži odgodu donošenja sezonskoga cjenika (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...