Grad Supetar

Jedna osoba s područja Općine Pučišća kod koje je potvrđen pozitivan nalaz hospitalizirana zbog upale pluća

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije koje je objavljeno danas, 27. ožujka, na području Općine Pučišća tri osobe su zaražene koronavirusom. Jučer su četiri osobe upućene na testiranje.

Jedna od zaraženih osoba još jučer u popodnevnim satima hospitalizirana je u splitskomu Kliničkomu bolničkom centru, a zdravstvene poteškoće uzrokovane su upalom pluća.

Od 15. ožujka do danas 14 oboljelih
— Jutros je u ambulanti Pučišća još jedna osoba potvrđena brzim testom, a dvije se osobe danas testiraju u Splitu. Od zadnjega izvještaja, 15. ožujka, imali smo ukupno 14 novooboljelih od čega 8 iz Pučišća, 5 iz Gornjega Humca i 1 osoba iz Pražnica. Nekoliko slučajeva se jasno može povezati sa školama u Splitu i s Osnovnom školom Pučišća, ali sad već imamo i daljnje horizontalno širenje zaraze koje je teže pratiti, objavio je je na Facebooku načelnik Pučišća Marino Kaštelan.

Upozorio je još jednom na važnost poštivanja epidemioloških mjera, a osobito kod zajedničke vožnji u automobilu i javnomu prijevozu. Podsjetio je kako o svakoj pojavi simptoma odmah treba telefonski obavijestiti obiteljskoga liječnika.

Jedna od osoba zaraženih koronavirusom s područja Općine Pučišća u petak, 26. ožujka, u popodnevnim satima hospitalizirana je u splitskomu Kliničkomu bolničkomu centru, a zdravstvene poteškoće uzrokovane su upalom pluća (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...