Grad Supetar

Jeste li znali da poljoprivrednici i ribari mogu nastaviti obavljati svoj rad? Krizni stožer Brača tumači mjere opreza kojih se trebaju pridržavati

Mnogi se sigurno pitaju što je s poljoprivrednicima i ribarima ovih dana, kako se ponašati u ovoj izvanrednoj situaciji uzrokovanoj epidemijom koronavirusa, a s obzirom na propisane mjere zaštite, a posebno u odnosu na ograničenje kretanja.

Poljoprivrednici mogu obavljati svoje poslove
Krizni stožer Brača dao je zanimljivo tumačenje Odluke o zabrane napuštanja mjesta prebivališta za poljoprivrednike, stočare i ribare. Poljoprivrednicima je tako dozvoljen rad na poljoprivrednim površinama na području matične jedinice lokalne samouprave, odnosno grada ili općine, uz obavezno pridržavanje svih do sada propisanih mjera opreza.

Za odlazak na polja izvan grada ili općine treba propusnicu
Ukoliko pak poljoprivrednici trebaju do svojih polja koja se nalaze izvan mjesta prebivališta, trebaju zatražiti propusnici Stožera civilne zaštite na području općine u kojoj žive. Isto vrijedi i za stočare ukoliko drže stoku izvan mjesta prebivališta. Kako bi mogli do stada trebaju zatražiti propusnicu u Stožeru civilne zaštite svoga grada ili općine.

Ribari mogu i dalje ribariti
Što se tiče ribara, i oni mogu nesmetano nastaviti s obavljanjem svoje djelatnosti, ali unutar luke svoje općine ili grada.

Treba se pridržavati propisanih mjera opreza
Iz bračkoga Kriznog stožera napoominju da se i poljoprivrednici, stočari i ribari također trebaju pridržavati svih do sada propisanih mjera opreza.

– Ribari mogu nesmetano obavljati svoju djelatnost ukoliko pri tome ne ulaze u luke izvan svojih matičnih jedinica lokalne samouprave, uz obavezno pridržavanje svih do sad propisanih mjera opreza, poručio je brački Krizni stožer (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...