PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Još šest oboljelih na otoku. Do sada ukupno 36 pozitivnih na koronavirus. Epidemiolozi rade na pronalaženju kontakata, čekaju se konačni rezultati današnjih testiranja

Iako je testiranju na Braču pristupilo više osoba, još nisu poznati konačni podaci dosadašnjih testiranja. Od jučer uzeta 92 brisa, većina je uzoraka obrađeno, ali ne i svi, pa se konačni nalazi obavljenih testiranja očekuju kasno večeras. Od 92 testirane osobe do sada ih je 14 pozitivno na virus covid-19. Treba dodati kako je i danas Nastavnih zavod za javno zdravstvo uzeo nove briseve čiji bi rezultati trebali biti poznati večeras ili sutra ujutro.

I dalje se traga za kontaktima
Epidemiolozi na Braču, pojačani dodatnim snagama koje predvodi dr. Nađan Šerić iz bračke ispostave Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo, od jutros rade na pronalaženju kontakata kako bi se izvršile daljnje provjere, odnosno testiranja i tako pokušalo suzbiti daljnje širenje virusa na otoku.

Na Braču su do sada na covid-19 pozitivne 32 osobe
Brački Krizni stožer izvijestio je javnost o brojkama nešto iza 19.00 sati tvrdeći da je broj oboljelih 31. Dr. Krunoslav Capak iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo gostujući u emisiji RTL Danas rekao je da je još šest osoba pozitivno na koronavirus. Sve su one pod strogom mjerom samoizolacije, nadzire ih epidemiološka služba, a saznajemo da patrolira i policija kako bi sve prošlo u najboljem redu. Pod mjerom zdravstvenoga nadzora nalazi se sada ukupno 139 osoba, a što je značajan porast s obzirom na rast broja oboljelih.

Jednom oboljelom koji se nalazi u splitskoj bolnici stanje se zakompliciralo
Dr. Željka Karin iz županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo još je jutros potvrdila HINI da je zdravstveno stanje oboljelih osoba na Braču dobro te kako nemaju ozbiljnijih simptoma, osim temperature i šmrcanja. Gostujući u vijestima Nove TV dr. Karin naglasila je kako su dvije osobe smještene u bolnici, i to starije životne dobi iznad 80 godina. — Jedna od tih osoba ima izražene simptome bolesti, a druga nema. Svi drugi su dobroga općega stanja i ne izražavaju nikakvu veću problematiku, rekla je dr. Karin. Načelnik bračkoga Stožera Nikola Martinić Dragan potvrdio je istoj televiziji da su zbog stanja na Braču prazne ulice, a policija kontrolira punktove. — Očito se uvukao strah što u ovom trenutku nije loše. Nema mjesta panici, rekao je Martinić Dragan.

Krizni stožer objavljivat će službene podatke dva puta dnevno
S obzirom na veliki interes javnosti Krizni stožer Brača najavio je da će od danas pa sve do okončanja epidemije sve trenutno raspoložive službene podatke rezultatima testova, broju pozitivnih, broju samoizolanata, mjerama koje se poduzimaju i planovima za daljnje djelovanje javnosti komunicirati svakoga dana u 12.00 i 18.00 sati.

Gostujući u vijestima Nove TV dr. Karin naglasila je kako su dvije osobe smještene u bolnici, i to starije životne dobi iznad 80 godina. — Jedna od tih osoba ima izražene simptome bolesti, a druga nema. Svi drugi su dobroga općega stanja i ne izražavaju nikakvu veću problematiku, rekla je dr. Željka Karin iz županijskoga Nastavnoga zavoza za javno zdravstvo (izvor: Općina Nerežišća)

Podjelite:

You may also like...