PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

KAKAV POLITIČKI POTRES Jedina vijećnica HSS-a u Gradskom vijeću Marijeta Arnerić dala ostavku na članstvo u HSS-u, nastavlja rad u vijeću kao nezavisna vijećnica. Poručila: “Bit ću korekcija vlasti”

Vijećnica Gradskoga vijeća u gradu Supetru Marijeta Arnerić, koja je do sada zastupala interese HSS-a u predstavničkom domu grada Supetra, od danas više nije član te stranke u Gradskom vijeću.

Pred parlamentarne izbore
Odluka je došla upravo danas, 8. lipnja, kada je dosadašnja vijećnica HSS-a uputila dopis ogranku te stranku i njezinu predsjedniku Petru Mandiću. Neke se stvari izgleda ne mogu oprostiti, a neka “kumovanja” i partnerski odnosi uoči parlamentarnih izbora za vijećnicu Arnerić su jednostavno neprihvatljivi. Posebno ističe neslaganje s načinom na koji predsjednik HSS-a Krešo Beljak vodi stranku na državnoj razini, a zamjera i koaliranje HSS-a na nastupajućim parlamentarnim izborima s “Restart koalicijom”.

Kod Beljaka nema prostora za oponiranje
— HSS je oduvijek bio hrvatska državotvorna stranka koja je znala odgovoriti na mnoge velike izazove u prošlosti. U sadašnjoj strukturi, tome nema mjesta na čelu s Beljakom. Nakon uvođenja plaćanja članarine, članstvo u HSS-u se dodatno osulo. Kod Beljaka nema prostora za oponiranje, želi nekoliko sigurnih mandata, komoditet umjesto da pristupi izborima samostalno i utvrdi snagu stranke. Nekad je HSS imao i do 20 zastupnika, pojasnila je za BRAČ danas vijećnica Arnerić.

Bit ću korekcija vlasti
Ističe kako će svoj vijećnički mandat nastaviti obnašati kao nezavisna vijećnica te o tome obavijestiti pročelnika grada Supetra Ivicu Blaževića i predsjednicu Gradskoga vijeća Danijelu Kirigin. Vijećnica Arnerić do sada je bila član Kluba HDZ-HSS, dok će od sljedeće sjednice Gradskoga vijeća uz njezino ime stajati “nezavisna vijećnica”. Koliko će kao nezavisna uspjeti u političkom životu, ostaje za vidjeti. — Kao nezavisna vijećnica, uostalom kao i do sada, dok sam bila vijećnica HSS-a, bit ću korekcija vlasti, poglavito u području proračuna, odnosno trošenja sredstava građana. Sve dobre prijedloge koje vlast da na usvajanje, a koje se tiču boljega standarda supetarskih građana, uvijek ću podržati, istaknula je za naš portal vijećnica Arnerić.

“Ja sam slobodni strijelac”
Na pitanje kojoj će se političkoj opciji prikloniti, Arnerić je odgovorila: — Kao i do sada, priklonit ću se stranci HDZ-a koja ima 3 oporbena vijećnika u Gradskom vijeću, a vrlo rado ću surađivati i s ostalim oporbenim vijećnicima. No, to priklanjanje ne znači da ću prihvaćati bezrezervno sve oporbene prijedloge i mišljenja. Ja sam slobodni strijelac, moj habitus je nezavisnički, poručila je Arnerić.

Rad gradonačelnice u zadnje tri godine ocjenjuje jako lošim
Zanimalo nas je i kako ocjenjuje rad gradonačelnice Supetra Ivane Marković kroz protekle tri godine njezina drugoga mandata na čelu grada. — Za obnašanje tako odgovorne dužnosti kao što je upravljanje Gradom treba osim ljudskih vrlina, posjedovati kompetencije, unatoč kvalifikacijskoj potrebnoj stručnoj spremi, i dobro proučiti kako se osiguravaju proračunska sredstva i kako se realno troše. Rad gradonačelnice u zadnje tri godine njezinoga drugoga mandata ocjenjujem jako lošim, jer s novcem građana nije dobro upravljala; obveze na dan 31. prosinca 2019. iznose 24 milijuna kuna i 9 milijuna kuna manjka, a koliki je tek dug na današnji dan?, pita se Arnerić, ističući da je kao vijećnica sve ove tri godine upozoravala kako Proračun ne može iznositi 50 milijuna kuna, jer je to, kako kaže, nerealno planiranje, već maksimalno 27 milijuna kuna.

Britka jezika, otvorena govora, direktnih pitanja
Ono što je sigurno, a može potvrditi vaš izvjestitelj koji prati rad Gradskoga vijeća, Arnerić je bila oporbena vijećnica vladajućima u gradu Supetru, britka jezika, otvorena gotova, direktnih pitanja, a rijetko se mogao održati tzv. “aktualni sat” kojim započinje svaka sjednica vijeća bez njezinih pitanja upućenih gradskoj upravi. Posebno se ističe njezino zauzimanje oko zaštite gradskoga odlagališta otpada “Kupinovice”. Zanimalo ju je u nekoliko navrata kojom se to odlukom grad Supetar obvezao preuzeti otpad s cijeloga otoka. Optužila je gradonačelnicu Ivanu Marković da kao vijećnici nisu bili upoznati s činjenicom da je još lani u ožujku potpisala s Fondom za zaštitu okoliša preuzimanje otpada s ostalih Jedinica lokalne samouprave na otoku Braču.

Ministarstvo zaštite okoliša nazvala Ministarstvom “trgovine otpadom”
— O ekologiji se ne govori, a stalno govorimo o Ministarstvu zaštite okoliša. Ajmo nazvati to Ministarstvom “trgovine otpadom”, rekla je vijećnica u trenucima kada je “Kupinovica” bila top tema ne samo u Supetru, nego i na Braču, dodavši kako bi pitanje ekologije trebalo biti važno pitanje u zdravomu životu građana grada Supetra.

— Ovim putem obavještavam Vas da s današnjim danom, 8. lipnja 2020. godine, napuštam članstvo u HSS-u zbog neslaganja s načinom na koji predsjednik HSS-a gdin Krešo Beljak vodi stranku na državnoj razini, kao i zbog neslaganja koaliranja HSS-a na nastupajućim parlamentarnim izborima s “Restartom”, stoji u tekstu ostavke na članstvo u toj stranci vijećnice Marijete Arnerić koja će nastaviti rad u Gradskom vijeću, ali kao nezavisna vijećnica (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...