KAKVA POLITIKA U SELCIMA Karmen Jakšić nije više predsjednik općinskoga vijeća, Ivan Marijančević i dalje ostaje općinski načelnik. Bivši predsjednik vijeća Jakšić: “Stvorila se zanimljiva koalicija od šest vijećnika”

Načelnik Općine Selca Ivan Marijančević i dalje ostaje općinski načelnik, nakon što su trojica nezavisnih vijećnika s liste Jure Trutanića tražili da odstupi s te dužnosti zbog lošega financijskoga poslovanja Općine Selca, a posebno zbog nenamjenskoga trošenja sredstava s općinskoga računa.

Ostavku općinskoga načelnika otvoreno su tražili na 4. sjednici Općinskoga vijeća koja je na zahtjev nezavisnih vijećnika održana u subotu, 21. kolovoza, i to desetak dana poslije izvanredne sjednice vijeća na kojoj su vijećnike htjeli upoznati os otkrićima u poslovanju selačkoga načelnika. No, to ipak nije bilo dovoljno da načelnik Marijančević odstupi s dužnosti.

Stigao prijedlog da Jakšić podnese ostavku
Zato je s dužnosti odstupio Karmen Jakšić koji više neće biti predsjednik Općinskoga vijeća. Odmah na početku sjednice vijeća nezavisni vijećnici s liste aktualnoga načelnika Željan Vrsalović i Marčelo Štambuk, zatim nezavisni Tonči Zlatar i Pavle Ordić te dvojica HDZ-ovih vijećnika Radovan Puratić i Vedran Mošić podnijeli su potpisani prijedlog za ostavku predsjednika vijeća Jakšića, i to s obrazloženjem kako više nema povjerenja između predsjednika vijeća, načelnika i većine u predstavničkom domu.

Vijećnik s načelnikove liste izabran za predsjednika
S obzirom da je takav prijedlog na sjednicu vijeća došao od većine vijećnika, predsjedavajućem Jakšiću nije preostalo ništa drugo nego podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Općinskoga vijeća. Za novoga predsjednika selačkoga parlamenta izabran je Marčelo Štambuk, vijećnik s liste aktualnoga načelnika koji uživa povjerenje načelnika te je predsjednik vijeća bio i u proteklomu mandatu.

Karmen Jakšić: Stvorila se zanimljiva koalicija od šest vijećnika
Za epilog situacije koju nitko nije očekivao s obzirom da je Jakšić na konstituirajućoj sjednici dobio potporu gotovo svih vijećnika, komentar smo zatražili od sada već bivšega predsjednika predstavničkoga doma. — Na općinskomu vijeću općine Selca stvari su se iskristalizirale. Stvorila se zanimljiva koalicija od šest vijećnika koju čine načelnikova lista, zatim HDZ i nezavisni vijećnici, dok su na drugoj strani u oporbi trojica vijećnika Nezavisne liste Jure Trutanića, izjavio je za BRAČ danas Karmen Jakšić.

Marijančević ostaje u sedlu do daljnjega
Potvrdio je da selački načelnik i dalje ostaje u svojoj fotelji. — Ivan Marijančević izdržao je napade Nezavisne liste koja mu je predbacivala netransparentnost i nenamjensko trošenje općinskoga novca te ostaje u sedlu do daljnjega, kratko je odgovorio Jakšić.

Optužili načelnika za kazneno djelo krivotvorenja isprave
Nezavisni vijećnici posebno su osporavali načelniku nenamjensko trošenje sredstava u iznosu od 1,1 milijun kuna, a koji je Općina osigurala od prodaje nekretnine na Puntinku, jer se tim sredstvima trebao uz ostale izvore financiranja pokrivati novi vatrogasni dom, kapitalni projekt Općine Selca koji se financira i europskim sredstvima. Osim toga, vijećnici su optužili načelnika za prikrivanje bankovnih izvoda vijećnicima, njihovo falsificiranje te loše financijsko poslovanje Općine, s naglaskom na nedovoljnu brigu oko proračunskih prihoda, ali i rashoda. Otvoreno su izjavili da je načelnik Marijančević počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave. U nekoliko navrata nezavisni vijećnici od načelnika su tražili neopozivu ostavku. Objavili su na društvenoj mreži i da je načelnik u razgovoru s njima od 10. kolovoza obećao da će dati ostavku, i to nakon potpisivanja određenih ugovora vezanih uz vatrogasni dom.

Uskoro opširnije…

nositelj Nezavisne liste Jure Trutanić (lijevo) i bivši predsjednik Općinskoga vijeća Općine Selca Karmen Jakšić (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...