Ante Pranić, kandidat za župana Splitsko-damatinske županije, u kratkom video prikazuje svoju najveću snagu na predstojećim izborima - tim za promjene.
"Naša snaga su ljudi! Dokazani pojedinci spremni pokrenuti promjene u našoj županiji. Pojedinac može puno, tim može sve. Pogledajte naš zajednički spot i izađite na izbore u nedjelju. Pokrenimo promjenu u Splitsko-dalmatinskoj županiji zajedno."

Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Klub vijećnika HDZ-a i nezavisna vijećnica iz Supetra poručili gradonačelnici: Sada nam je potrebno zajedništvo i svaku samopromociju trebamo ostaviti po strani

Klub vijećnika HDZ-a grada Supetra i nezavisna vijećnica Marijeta Arnerić uputili su danas, 7. siječnja, upit i prijedlog gradonačelnici Ivani Marković u svezi njezine najave o obnovi potresom oštećene kuće obitelji Safić u Petrinji.

U dopisu su iskazali svoju zahvalnost zbog žurnoga djelovanja Hrvatske vlade, Crvenoga križa, Civilne zaštite, Hrvatske policije, Hrvatske gorske službe spašavanja i ostalih, kako su naveli, “u ovim teškim trenucima s kakvima se Republika Hrvatska nije susrela od Domovinskoga rata”.

Bez sudjelovanja Gradskoga vijeća
— Posljednjih dana svjedoci smo da se postupci u ime Grada događaju bez sudjelovanja samoga Gradskoga vijeća, odnosno da je sav dosadašnji nastup samovoljni istup gradonačelnice. Kroz medije se provlače različite informacije, pa tako npr. da je kuća obitelji kojoj je gradonačelnica osobno obećala izgraditi kuću označena žutom markicom. Isto tako da je “Općina Supetar” donirala kontejner, itd. Svaka informacija koja se povezuje s Gradom Supetrom je za naše mišljenje zlonamjerna ako je neistinita, ističe u priopćenju supetarski HDZ.

Nadamo se egzatnim odgovorima na pitanja
Nadalje, poziva na ozbiljnost i odgovornost “oko ove osjetljive tragedije koja je zadesila našu Domovinu”. — U svrhu pravilne i pravodobne komunikacije zamolili smo gradonačelnicu da odgovori na osnovna pitanja zbog nebrojenih upita koji stižu na našu adresu. Prošao je već određeni period bez saznanja o količini gradskih sredstava kojih se gradonačelnica putem medija sama obvezala odreći u ime obnove kuće Safić u Petrinji. Nadamo se da će se dati egzatni odgovori na postavljena pitanja, stoji u objavi na službenoj Facebook stranici HDZ-a grada Supetra.

Traže odluku gradskoga vijeća
U upitu upućenom gradonačelnici Klub vijećnika HDZ-a i nezavisna vijećnica traže da Marković odgovori koliki će iznos sredstava izdvojiti Grad Supetar iz svojega proračuna. Isto tako, zanima ih i kada će Grad Supetar uplatiti novac na objavljeni račun koji je aktivan već nekoliko dana te jesu li zatražene procjene troškova radova obnove kuće u Petrinji koju je, navode, gradonačelnica sama odabrala. — U slučaju da iznosi donacija prijeđu iznos potreban za obnovu predmetne kuće predlažem da se odlukom gradskoga vijeća sredstva preusmjere na kuću neke obitelji koja je označena crvenom oznakom uz ispunjavanje kriterija koji bi zajedničkom odlukom donijelo gradsko vijeće. Sada nam je potrebno zajedništvo i svaku promociju trebamo ostaviti po strani, istaknuto je u dopisu koji je potpisao predsjednik gradske organizacije HDZ-a Nikola Rendić.

Grad Supetar najavio je da će obnoviti obiteljsku kuću Safić u Petrinji koja je stradala u razornom potresu 29. prosinca, a nakon što je potvrđeno da je njihov Daris prva beba rođena u 2021. godini. Obitelj Safić nedavno je u Petrinji posjetila i supetarska gradonačelnica Ivana Marković (izvor: Grad Supetar)

Podjelite:

You may also like...