Konstituiran novi saziv Gradskoga vijeća. Ivana Marković u obraćanju izabranim vijećnicima poručila: “Moja vrata otvorena su uvijek svim vijećnicima. Zajednički možemo puno toga napraviti”

Konstituiran je novi saziv Gradskoga vijeća grada Supetra. Na prvoj sjednici vijeća koja je održana danas, 7. lipnja, u gradskoj vijećnici utvrđeni su mandati članovima vijeća, a zatim su vijećnici položili svečanu prisegu.

I u novomu sazivu supetarsko Gradsko vijeće imat će trinaest članova, kao i proteklomu, dok će u ostalim bračkim općinama izmjenama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi biti smanjen broj predstavnika u općinskim vijećima. U Gradskomu vijeću većinu članova činit će vijećnici Kluba SDP-HSU, njih sedam, dok će HDZ imati svoja tri člana, a isto toliko predstavnika i građanska inicijativa “Mista za sve”.

Mandatna komisija utvrdila da su izborni rezultati ispravni te nije bilo nepravilnosti
Mandatna komisija s predsjednikom Alenom Dimićem kratko se sastala, obavila svoje statutarne dužnosti te vijeću podnijela izvješće. Ta je komisija provjerila konačne rezultate lokalnih izbora za Gradsko vijeće te utvrdila da su konačni rezultati izbora za članove Gradskoga vijeća Grada Supetra kao i svi drugi akti Gradskoga izbornoga povjerenstva ispravni te da u izbornom postupku nije bilo nepravilnosti. Tako su u Gradsko vijeće izabrani: Ivana Marković, Matko Guerieri, Branko Jakovljević, Alen Dimić, Katarina Beović Mijatović, Dino Šeparović, Luka Vulić, Nikola Rendić, Marijeta Arnerić, Edita Šore, Mate Mladina, Hela Guić i Ivan Poklepović.

Članovi novoga Gradskoga vijeća grada Supetra danas, 7. lipnja, održali su u gradskoj vijećnici konstituirajuću sjednicu vijeća (foto: BRAČ danas)

Ivanu Marković u Gradskom vijeću mijenjat će Danijela Kirigin
S obzirom da je Ivana Marković izabrana za gradonačelnicu, nju će u gradskomu vijeću prema odluci odbora supetarskoga SDP-a, mijenjati Danijela Kirigin (SDP). — Mandatna komisija utvrdila je da su sva pitanja vezana za mandate vijećnika riješena i provedena u skladu sa zakonom te predlaže da se izabranim vijećnicima kao i zamjenicima vijećnika u skladu s čl. 81. Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi danas verificira mandat, poručio je Alen Dimić.

Gradonačelnica Marković: Rad vijećnika nije samo kritiziranje gradonačelnice i gradske uprave
Konstituirajućom sjednicom zatim je predsjedao Matko Guerieri koji je pročitao tekst svečane prisege, nakon čega su vijećnici pojedinačno položili prisegu. Prisegu zbog stupanja na dužnost gradonačelnice položila je i Marković kojoj će ovo biti treći uzastopni mandat na čelu Grada Supetra. — Moja vrata otvorena su uvijek svim vijećnicima, otvorena sam za sve konstruktivne prijedloge i projekte. Bilo bi mi drago da se i u ovomu momu mandatu i ostali vijećnici, a ne samo vladajući, uključe s konstruktivnim prijedlozima te ih ponude kroz svakodnevni rad i aktivnosti gradske uprave. Rad vijećnika nije samo kritiziranje onoga što predlaže gradonačelnica i gradska uprava. Zajednički možemo puno toga napraviti. Pozivam vas da s prijedlozima ne čekate Gradsko vijeće,  već slobodno dođete u gradsku upravu, iznesete prijedloge, pa ćemo vidjeti je li ih moguće i ostvariti, rekla je Marković u obraćanju novoizabranim vijećnicima koji će sljedeće četiri godine u predstavničkomu domu zastupati interese svojih birača.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković (SDP) čestitala je novoizabranim vijećnicima te im poželjela puno uspjeha u radu. Pozdravila je ujedno građane Supetra, zahvalivši im na ukazanom povjerenju (foto: BRAČ danas)

Prioritet Grada je završetak vatrogasnoga doma
Marković je naglasila kako je prioritet Grada Supetra do kraja godine završetak vatrogasnoga doma te da je u tom projektu pred gradom još dosta posla. Podsjetila je i kako je u proteklomu mandatu naglasak bio na rekonstrukciji Dječjega vrtića Mrvica i gradnji novoga vatrogasnoga doma u poslovnoj zoni “Žedno-Drage”. Gradonačelnica je pozdravila i građane Grada Supetra, zahvalivši im na povjerenju.

Za predsjednicu vijeća izabrana Kirigin
Treba dodati i kako je većinom glasova za predsjednicu vijeća izabrana Danijela Kirigin (SDP), koja je i u prošlomu sazivu vijeća predsjedala predstavničkim tijelom. Za potpredsjednika izabran je vijećnik HSU-a Branko Jakovljević. Kirigin i Jakovljević jedini su vijećnici s vladajuće liste u novom sazivu koji su bili članovi vijeća i protekle četiri godine. S liste HDZ-a u novom Gradskom vijeću ponovno će sjediti Nikola Rendić i Marijeta Arnerić, dok će tu stranku zastupati i Edita Šore, predsjednica mjesnoga odbora u Mircima. HDZ će s obzirom na izborni rezultat i u ovom mandatu biti u oporbi.

Činu konstituiranja novoga gradskoga vijeća nazočili su direktorica KD Grad Marijana Šemanović, zapovjednik DVD-a Supetar Nikola Martinić Dragan, ravnateljica Dječjega vrtića Mrvica Irena Caglević i direktor ureda TZ Supetar Ivan Cvitanić.

Konstituirajuću sjednicu Gradskoga vijeća grada Supetra do izbora predsjednice Gradskoga vijeća Danijele Kirigin (SDP) vodio je Matko Guerieri (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...