PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

KONTROLA PROTUEPIDEMIJSKIH MJERA U četiri objekta sanitarna inspekcija utvrdila kršenje odluka Stožera civilne zaštite RH i preporuka HZJZ-a

Sanitarna inspekcija Državnoga inspektorata provodila je pojačane kontrole poštivanja protuepidemijskih mjera i na Braču. Češljalo se poslovanje ugostiteljskih objekata, a posebna pozornost bila je usmjerena provjerama poštivanja odluka koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, kao i preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Kontrole u Supetru, Postirima i Bolu
Sanitarni inspektori su, kako su za BRAČ danas potvrdili iz Državnoga inspektorata, obavili nadzore u tri bračka mjesta. Kontrole su tako obavljene u Supetru, Postirima i Bolu. — Sanitarna inspekcija Državnoga inspektorata, Područni ured Split, na području otoka Brača u kolovozu je obavio 12 inspekcijskih nadzora u kojima je provedena kontrola protuepidemijskih mjera. U četiri objekta utvrđeno je kršenje Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, izvijestili su iz Državnoga inspektorata.

Odmah su uklonili nedostatak
Napomenuli su da su njihovi inspektori u tijeku nadzora zabilježili neadekvatno nošenje maski za lice, zatim isticanje pisane upute o provedbi dezinfekcije i nošenja maski. — Sanitarni inspektor na licu mjesta upozorio je subjekte u poslovanju s hranom na obvezu poštivanja Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kao i Preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo te su isti odmah uklonili nedostatak, poručili su iz Državnoga inspektorata.

Koordinirani nadzori od 10. do 21. kolovoza
Inače, ta državna institucija provela je koordinirane inspekcijske nadzore sanitarne i turističke inspekcije na Braču u razdoblju od 10. do 21. kolovoza. Pratilo se poslovanje hotela, kampova, luka nautičkoga turizma, kao i ugostiteljskih objekata i pružatelja usluga u turizmu. Zanimljiv je podatak kako kod kontrole pružanja usluga smještaja u domaćinstvu nisu uhvaćeni oni iznajmljivači koji bi pružali uslugu bez rješenja nadležnog ureda. Takve kazne ujedno su i najstrože, a država nema milosti prema počiniteljima. Iz Inspektorata su istaknuli da je turistička inspekcija u kolovozu obavila 12 inspekcijskih nadzora nad poslovanjem pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge.

Sanitarna inspekcija Državnoga inspektorata sudjelovala je zajedno s turističkom inspekcijom u koordiniranom nadzoru u razdoblju od 10. do 21. kolovoza. Pratilo se poslovanje hotela, kampova, luka nautičkoga turizma, kao i ugostiteljskih objekata i pružatelja usluga u turizmu (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...