Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

KORONAVIRUS PONOVNO NA BRAČU Tri nova slučaja oboljenja: jedan s područja općine Nerežišća, drugi s područja općine Pučišća, a pozitivna je i sezonska radnica koja se zbog posla nalazi u Supetru

Koronavirus se ponovno vratio na otok Brač, a nakon što je u Hrvatskoj proteklih dana došlo do značajnijega povećanja broja novooboljelih. Kako je došlo do nove pojave virusa na otoku, za sada nije poznato.

Na području županije sedamnaest novih slučajeva zaraze
Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije priopćio je danas, 10. srpnja, kako je od ukupno 274 obrađena testa s područja županije 17 novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus. Među novooboljelima je i jedna osoba s područja općine Nerežišća, jedna s područja općine Pučišća dok je, kako javlja Dalmatinski portal, na koronavirus pozitivna i sezonska radnica koja se nalazi u Supetru, a čiji se testovi vode pod Metković. U Supetru će ‘odraditi’ samoizolaciju, javlja Dalmatinski portal. Čak 11 pozitivnih osoba je iz Splita. Na području županije sada se 357 osoba nalazi u samoizolaciji.

Dijalizirani pacijent s Brača prebačen u splitsku bolnicu
Jedna od zaraženih osoba s Brača je dijalizirani pacijent koji je hemodijalizu obavljao u Supetru, a tijekom dana prebačen je u Klinički bolnički centar Split na daljnje bolničko liječenje. Prema riječima ravnateljice županijskoga Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo dr. Željke Karin, u izolaciji su tri medicinske sestre i sedam pacijenata. Kako saznaje BRAČ danas, u Supetru je zbog pojave koronavirusa održan i sastanak Kriznoga stožera otoka Brača. Do trenutka pisanja ovoga teksta Krizni stožer Brača nije objavio priopćenje.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj novih 116 slučajeva infekcije
Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je danas da je u protekla 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 116 novih slučajeva zaraze. To je do sada najveći broj novooboljelih od pojave epidemije novoga virusa. Tako dolazimo do brojke od 1.038 trenutno oboljelih u Hrvatskoj od koronavirusa, odnosno aktivnih slučajeva. Od početka epidemije do danas ukupno je zabilježeno 3.532 osobe zaražene novim koronavirusom. U bolnicama se nalaze 104 osobe, a 4 pacijenta su na respiratoru. U protekla 24 sata u Hrvatskoj su testirane 1.722 osobe.

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, na području županije danas je 17 novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus, a među njima i jedna osoba s područja općine Nerežišća i jedna s područja općine Pučišća. Kako javlja Dalmatinski portal, na koronavirus pozivna je i jedna sezonska radnica koja se nalazi u Supetru, a čiji se testovi vode pod Metković

Podjelite:

You may also like...