KORONA LUDUJE NA BRAČU Danas potvrđeno 36 novih slučajeva zaraze; samo u Supetru 19 zaraženih

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 15. travna, da je od ukupno 1.238 obrađenih testova kod 438 osoba potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

Udio zaraženih među testiranima je visokih 35 posto, što znači da je svaki treći testirani pozitivan na Covid-19.

U Supetru i Postirima danas zaraženo 28 osoba
Koronavirus ovih dana ne miruje ni na otoku Braču. Epidemija se širi i zahvaća sve više stanovnika. U posljednje vrijeme povećan je broj zaraženih na području grada Supetra i općine Postira. Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, na Braču je danas 36 osoba zaraženo koronavirusnom infekcijom. Samo na području Grada Supetra 19 osoba oboljelo je od toga virusa, dok je na području Općine Postira zabilježeno 9 zaraženih osoba. U Općini Pučišća su 3 nova slučaja, 2 u Sutivanu te po 1 osoba s područja općina Bol, Nerežišća i Selca.

U Splitu danas 176 novooboljelih
Značajan rast novooboljelih bilježi Split u kojemu je u protekla 24 sata koronavirus dijagnosticiran kod 176 osoba. Poslije Splita, prema broju oboljelih na drugomu mjestu je Kaštela s 34 zaražene osobe, a na trećemu Makarska s 21 osobom pozitivnom na Covid-19. Od ukupnoga broja novooboljelih, 302 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalaze 1.843 osobe.

Dvije osobe umrle od posljedica koronavirusa
U Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu na liječenju se nalazi 177 Covid pozitivnih osoba, dok je 18 pacijenata na respiratoru. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su dvije osobe; i to u 67. i 81. godini, od kojih je jedna bila s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.

Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, na Braču je danas, 15. travnja, 36 osoba zaraženo koronavirusnom infekcijom. Samo na području Grada Supetra 19 osoba oboljelo je od toga virusa, dok je na području Općine Postira zabilježeno 9 zaraženih osoba. U Općini Pučišća su 3 nova slučaja, 2 u Sutivanu te po 1 osoba s područja općina Bol, Nerežišća i Selca (foto: BRAČ danas)

 

Podjelite:

You may also like...