PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

KORONA NE MIRUJE Danas na Braču 12 novozaraženih osoba; novi slučajevi oboljenja iz Bola, Pučišća, Supetra i Sutivana

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 13. studenoga, da je od ukupno 1.142 obrađena testa 436 osoba pozitivno na koronavirus.

Od ukupnoga broja novooboljelih, njih 211 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

U splitskoj bolnici 11 osoba na respiratoru
U samoizolaciji se nalazi ukupno 2.500 osoba. U Kliničkomu bolničkom centru u Splitu su 122 osobe koje su pozitivne na koronavirus, a njih 11 nalaze se na respiratoru. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminulo je 6 osoba; 3 muške osobe u 48., 64. i 88. godini života te 3 ženske osobe u 73., 79. i 81. godini života. Preminule osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Prednjače Split, Kaštela, Sinj i Solin
U izvješću županijskoga NZJZ-a nalazi se i evidencija novooboljelih prema mjestu prebivališta. Samo na području Grada Splita je 156 novozaraženih osoba, 47 iz Kaštela, 29 iz Sinja, 28 iz Solina, 20 iz Imotskoga, 13 iz Omiša, 12 iz Trilja, 11 iz Otoka, 8 iz Dugopolja, Podbablja i Šestanovca, 7 iz Runovića i Zmijavaca, 6 iz Dugoga Rata, Dicma, 5 iz Trogira i Lovreća, 4 iz Klisa, Vrlike i Prološca, 3 iz Baške Vode, Makarske, Okruga i Vrgorca, 2 iz Muća, Podstrane, Podgore i Prgometa te po 1 novi slučaj iz Hvara, Brela, Lećevice, Segeta, Šolte, Tučepa, Zagvozda i Ciste Provo.

Iz Supetra, Bola, Pučišća i Sutivana
Novih slučajeva oboljenja ima i na Braču. Prema podacima županijskoga NZJZ-a, s otoka je danas 12 novozaraženih, a već sada se neslužbeno zna da će s obzirom na rezultate nekih testiranja i sutra biti novooboljelih s Brača. S područja grada Supetra pozitivne su 4 osobe, s područja općina Bol i Sutivan po 3 osobe, a s područja općine Pučišća 2 osobe pozitivne su na koronavirus. Prema jučerašnjemu priopćenju Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, kod 8 osoba potvrđen je pozitivan nalaz na Covid-19.

Prema podacima županijskoga NZJZ-a, na Braču je danas, 13. studenoga, potvrđeno 12 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa. Novozaraženi su iz Bola, Pučišća, Supetra i Sutivana (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...