PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

KORONA NE MIRUJE Novi slučajevi zaraze iz Bola, Nerežišća, Postira, Pučišća i Selca

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 5. siječnja, da je od ukupno 658 obrađenih testova kod 109 osoba potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

Na otoku Braču danas je evidentirano 6 novih slučajeva zaraze.

Novooboljeli iz pet mjesta na Braču
Prema podacima županijskoga NZJZ-a, na koronavirus pozitivna je jedna osoba iz Bola, Nerežišća, Postira i Selca te dvije osobe iz Pučišća. Objavljeni podaci potvrđuju da koronavirus ne miruje ni na Braču te je i nadalje potreban oprez i striktno pridržavanje propisanih mjera i preporuka. Epidemiolozi posebno strahuju da bi do porasta broja zaraženih moglo doći zbog božićnih i novogodišnjih okupljanja, a što će – kako ističu – biti vidljivo tek za dva tjedna.

U Splitu 33 zaražene osobe
I danas je najveći broj novooboljelih, njih 33, iz Splita, zatim 11 iz Hvara, 7 iz Imotskoga i Omiša, 6 iz Solina, 5 iz Kaštela, 4 iz Makarske i Sinja, 3 iz Trilja, 2 iz Dugog Rata, Dugopolja, Muća, Podgore, Podstrane, Segeta i Vrgorca te po 1 slučaj iz Trogira, Vrlike, Dicma, Marine, Otoka, Sućurja, Šestanovca, Tučepa i Ciste Provo.

U samoizolaciji 1.823 osobe
Od ukupnoga broja novooboljelih, 62 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno se 1.823 osobe nalaze u samoizolaciji.

U splitskoj bolnici 140 osoba pozitivnih na Covid
Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalazi se 140 Covid pozitivnih osoba, dok se 3 osobe nalaze na respiratoru. Splitski KBC izvijestio je da u protekla 24 sata nema preminulih od posljedica koronavirusne infekcije.

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo u Splitsko-dalmatinskoj županiji, danas, 5. siječnja, među novodijagnosticiranima na Covid je i šest osoba s otoka Brača, i to jedna iz Bola, Nerežišća, Postira i Selca te dvije osobe iz Pučišća

Podjelite:

You may also like...