Grad Supetar

KORONA SE ŠIRI NA BRAČU Danas 27 novih slučajeva zaraze. Najviše oboljelih iz Postira i Supetra

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 10. travna, da je od ukupno 1.236 obrađenih testova kod 305 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

Najviše novozaraženih iz Postira
Koronavirus i dalje se širi na otoku Braču. Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, danas je na Braču zabilježeno 27 novih slučajeva zaraze. Prema evidenciji o novooboljelima a koja se vodi po mjestu prebivališta, najviše zaraženih, njih 13, su s područja Općine Postira, 9 iz Grada Supetra, 2 iz općina Milne i Pučišća te 1 osoba s područja Općine Selca.

Obiteljski liječnici naručuju osobe na testiranje
Prema riječima dr. Nađana Šerića, epidemiologa iz ispostave u Supetru, epidemiološka služba na Braču testiranja provodi četiri puta tjedno, i to ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom. Napomenuo je kako se na testiranje ne može doći prema vlastitoj želji ili odluci, nego isključivo prema odluci obiteljskoga liječnika. — Osobe sa sumnjom na zarazu koronavirusom trebaju se javiti obiteljskom liječniku koji će ih zatim uputiti na testiranje i naručiti putem posebne aplikacije, i to preko e-uputnice na kojoj je točno vidljiv dan i termin testiranja. Samo osobe koje su zdrave, a mislim na osobe koje odlaze u bolnicu na određene dijagnostičke zahvate ili trebaju putovati izvan Hrvatske pa trebaju predočiti nalaz testiranja, mogu doći na cijepljenje bez odluke liječnika, ali se trebaju javiti ranije kako bi dobili termin testiranja, pojasnio je za BRAČ danas dr. Šerić. Napomenuo je kako se testiranja obavljaju u jutarnjem terminu zbog slanja uzoraka na obradu.

U Splitu danas 102 zaražene osobe
U Splitskoj županiji najveći broj zaraženih je iz Splita gdje su danas evidentirane 102 osobe. Na drugomu mjestu je Sinj s 22 oboljele osobe, a na trećemu Trogir s 20 novozaraženih. Od ukupnoga broja novooboljelih, 189 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je trenutno ukupno 1.935 osoba.

Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu nalazi se 185 Covid pozitivnih osoba dok su 22 pacijenta na respiratoru. U protekla 24 sata u splitskoj bolnici nije bilo preminulih od posljedica zaraze koronavirusom.

— Osobe sa sumnjom na zarazu koronavirusom trebaju se javiti obiteljskomu liječniku koji će ih zatim uputiti na testiranje i naručiti putem posebne aplikacije, i to preko e-uputnice na kojoj je točno vidljiv dan i termin testiranja. Samo osobe koje su zdrave, a mislim na osobe koje odlaze u bolnicu na određene dijagnostičke zahvate ili trebaju putovati izvan Hrvatske pa trebaju predočiti nalaz testiranja, mogu doći na cijepljenje bez odluke liječnika, ali se trebaju javiti ranije kako bi dobili termin testiranja, pojasnio je za BRAČ danas epidemiolog dr. Nađan Šerić (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...